Fem gode råd til at finde den perfekte gave

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Når man giver gaver, kan det være en af de bedste følelser i hele verden. Det er er en skøn oplevelse at se et andet menneske stråle i et stort smil, når de pakker gaven op, og de ser præcis det de har ønsket sig, eller det de ikke vidste, at de manglede i deres liv.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Det er dog en værre oplevelse, hvis man kan se skuffelsen i ansigtet på dem, som man giver gaven til, og i værste tilfælde, at de bytter gaven igen.

Derfor får du her en artikel med fem gode råd til, hvordan du får købt den bedste gave, så du kan undgå, at dem, du holder af, skal tilbage til butikken og returnere den. Du kan læse mere og finde inspiration på Findgaven.dk #zandguide.

Budget, budget, budget

Det kan være virkelig fristende at gå ud i butikkerne for at købe den dyreste og den største gave på hylde, men dette er ikke den bedste løsning, hvis din pengepung ikke kan klare presset fra noget så ekstravagant.

Derfor skal du, inden du beslutter dig for at ramme butikkerne, vide, hvor stort et budget du vil købe dine gaver for. Du kan, hvis ikke budgettet er til hele gaven, give et gavekort, som kan erstatte noget af beløbet til den store gave.

Det vil stadig gøre den du holder af glad, men det vil hverken sætte dig i gæld eller ude af stand til at spise andet end havregryn den næste måned. Og du skal ikke have dårlig samvittighed, hvis du får en dyrere gave, end du har givet til dem.

Du kan kun give efter evne, og det er tanken bag gaven, som tæller.

Forvent ikke noget

En af de vigtigste regler i forhold til at give en gave er, at du ikke forventer noget til gengæld.

En gave er givet på en præmis om, at det ikke er en handel, og at du derfor kun får den tilfredshed og taknemmelighed tilbage, som den, du holder af, viser. Det er kun til jul, at man udskifter denne regel, hvor man giver hinanden gaver på tværs.

Listen

Når det er fødselsdag, jul eller måske et bryllup, hvor du skal give en gave, hører der som regel en liste med. Dette er en liste med alle de ting, som han eller hun godt kunne tænke sig, og som regel kan man ikke gå galt i byen med at vælge en ting fra listen.

Det er en nem måde, hvis det for eksempel er tøj eller sko, som man vil give i gave, at der står størrelser med på listen og måske en ønsket farve. Hvis man er tom for gaveideer, så er det en god ide at følge ønskelisten. Så undgår man også, at de returnerer gaven igen.

Forældrenes råd

Skal du give en gave til et barn, kan det være rigtig godt at tage en snak med forældrene om gaveønsker. Det kan nemlig være svært at bedømme, hvor børnene er i deres udvikling, og hvad de egentlig benytter i form af legetøj, bøger eller film.

Forældrene er gode pegepinde i forhold til gaver, da de er klar over, hvad børnene får mest glæde af, men også, hvad der er passende i forhold til deres alder. Der er nemlig intet så skønt, som at se et smilende og strålende barn få lige præcis det legetøj, som de har ønsket sig.

Gave eller ej

Det kan nogle gange være svært at gennemskue, om man skal have gaver med til en begivenhed eller til en middag, som man er inviteret til. Specielt hvis der er blevet sagt, at man ikke behøver at tage en gave med, men der er ikke sagt, at der er forberedelse af gaver.

Du kan derfor ikke galt i byen med at spørge, om det måske kan være en løsning af bytte mindre gaver, så du ikke kommer tomhændet. Du kan samtidig også vælge at lave en mindre og hyggelig gave selv, hvis dette er tilfældet. Der er altså ingen forventninger til, at du har en gave med, men du dukker ikke op uden en lille ting til værtinden.

Det vigtigste i forhold til at give en gave er at følge sin mavefornemmelse. Det er kun dig, som bestemmer, hvad du vil bruge dine penge på, og det er op til dig, hvad der bliver pakket pænt ind i sløjfe og papir.

Nogle gange kan man ikke undgå, at der måske vil være en skuffelse, men hvis du følger disse råd, kan du nærmest ikke give en forkert gave.

Når man giver en gave, er det, fordi man følger sit hjerte og gerne vil sprede glæde til modtageren, og uanset om man har købt noget fra listen, eller man er gået freestyle i diverse butikker, kan du aldrig gøre det forkert. Det er altid tanken, som tæller.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Mimimi9977 / Pixabay). Bureau/red.

I samarbejde med
Bureau Kronberg

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.