Vi skal hjælpe vores hjemløse – ikke skuffe dem

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Læserbrev – »På byrådsmødet talte Steen Olsen fra Socialdemokratiet imod, at byrådet skulle vedtage Venstres og SF’s forslag om at sikre akutte midlertidige boliger til de mange af kommunens hjemløse, heriblandt de gadehjemløse.«

Slagelse News har modtaget følgende læserbrev fra Christopher Trung (V), som er byrådsmedlem for Venstre og medlem af Slagelse Kommunes handicap- og psykiatriudvalg (Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser).

byrådsmødet talte Steen Olsen fra Socialdemokratiet imod, at byrådet skulle vedtage Venstres og SF’s forslag om at sikre akutte midlertidige boliger til de mange af kommunens hjemløse, heriblandt de gadehjemløse.

Forslaget handler om at samarbejde med blandt andet boligselskaber og steder, der kunne tilbyde en seng at sove i til vores hjemløse medmennesker. Ikke som en permanent løsning, men som en akut midlertidig løsning. For det er et bedre alternativ end at sove uden tag over hovedet, og et vigtigt skridt i at få de hjemløse helt ud af hjemløshed.

I sin tale forsikrede Steen Olsen både byrådet og de mange lokale hjemløse at der snart vil komme en løsning, og at det derfor vil være en dårlig idé at vedtage forslaget om akutte midlertidige boliger, når nu en løsning var lige om hjørnet.

Det sidder i maven på mig, når jeg som forleden oplever at blive ringet op af en gadehjemløs, der grædende beder om hjælp til at finde en bolig her i Slagelse Kommune, i en blanding af desperation, angst, opgivenhed og skam over at kontakte en politiker omkring et så personligt problem.

Derfor glæder jeg mig til at se den store plan for, hvordan vi ikke blot kan sikre akut tag over hovedet til kommunens mange hjemløse, men også sikre dem et hjem.

Vores hjemløse har nemlig i flere år nu oplevet at projekter om skæve boliger og billige boliger bliver trukket i langdrag. Den store plan vil blive fremlagt den 6. maj 2020 på kommunens handicap og psykiatriudvalg.

Øverst: Christopher Trung (V). (Foto: Slagelse Kommune). LB/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.