AffaldPlus og Jobcenter indgår aftale om træningsjob

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – De nye jobtræningsforløb bliver på genbrugspladserne og i den nye PlusButik i Slagelse By, der åbner senere på måneden.

En ny samarbejdsaftale mellem AffaldPlus og Jobcenter Slagelse skaber træningsjob til mennesker, der ellers har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Jobtræningen vil forgå på genbrugspladserne og i den nye PlusButik i Slagelse By. Det skriver AffaldPlus i en nyhedsmeddelelse.

Bliver opkvalificeret og motiveret til arbejdsmarkedet

AffaldPlus og Jobcenter Slagelse har indgået en aftale om en ny model for beskæftigelsesforløb. Formålet er at udvikle en model, hvor deltagerne bliver opkvalificeret og motiveret til at indgå på arbejdsmarkedet.

Deltagerne vil være mennesker, der gerne vil arbejde, men har haft svært ved at få adgang til arbejdsmarkedet. Deltagerne vil blive beskæftiget på genbrugspladserne og i den nye PlusButik i Slagelse By, som åbner den 16. maj 2020.

PlusButikkerne er fysiske butikker, som løbende bliver fyldt op med gode fund fra de omkringliggende genbrugspladser. Det er muligt at købe sine varer i webshoppen. Dermed risikerer du ikke, at de er væk, når du når frem.

Aktuelt er der adgangsbegrænsning i butikkerne på grund af COVID-19. Derfor skal du booke tid hjemmefra. Det sker på: affaldplus.dk/book.

PlusButikken i Slagelse ligger på Kalundborgvej 86a i 4200 Slagelse, hvor de samler nøje udvalgte varer fra genbrugspladserne flere gange om ugen. Det kan være genbrugstøj, legetøj, lamper, stole og meget mere.

Deltagerne bliver tilknyttet en mentor hos AffaldPlus

Der er aftalt 10 faste forløb pr. år, og hvert forløb kommer til at vare 13 til 26 uger. AffaldPlus regner med, at cirka 20-40 personer kan komme i beskæftigelsesforløb i løbet af et år.

Hver deltager vil blive tilknyttet en mentor hos AffaldPlus, hvor flere af medarbejderne har gennemgået mentorforløb.

Erfaringer har tidligere vist, at alle i et forløb får styrket deres erfaring og kompetencer i betydelig grad og kommer tættere på varig beskæftigelse på arbejdsmarkedet.

AffaldPlus håber derfor med den nye samarbejdsaftale med Slagelse Kommune at kunne bidrage til at løfte flere mennesker ud af ledighed og ind på arbejdsmarkedet.

Øverst: AffaldPlus. (Foto: AffaldPlus). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.