Formand for Ægteskab Uden Grænser om udvisning af børn

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Læserbrev – I stedet for at følge afgørelsen fra EU-Domstolen gik regeringen den stik modsatte vej og besluttede, at børn fra 8 år ikke kan integreres. Nu ryger de ud én efter én.

Slagelse News har modtaget følgende læserbrev fra Kim Pedersen Nyberg, som er formand for og juridisk rådgiver i Ægteskab Uden Grænser:


I disse uger og dage dukker der sager op som perler på en snor. Børn over 8 år, der påstås ikke at kunne opnå en vellykket integration, ryger ud én efter én.

Beskyttelsen af familien som en enhed

Tilbage i 2016 blev reglerne for familiesammenføring af børn ændret efter pålæg fra EU-Domstolen. Forud for den afgørelse var reglerne sådan, at ingen børn måtte komme til Danmark mere end to år senere, end deres mor eller far.

For så ville de ikke have forudsætning for en vellykket integration, som det hed. Reglerne var oprindeligt lavet for at få sat en stopper for de såkaldte genopdragelsesrejser til muslimske lande.

Domstolens konklusion var, at en sådan regel er i strid med folkeretten, herunder beskyttelsen af familien som en enhed. Men som en vis herre læser Bibelen, læste den danske regering også dommen med omvendt fortegn. Der skulle ikke lettes noget som helst.

Regering: Børn over 8 år kan ikke integreres

Så i stedet for at følge afgørelsen fra EU-Domstolen, gik man den stik modsatte vej. Man lavede i stedet reglerne sådan, at børn under 8 år automatisk regnes for integrerbare. Men børn på 8 år eller derover kan ikke integreres, hvis de ankommer til Danmark blot få minutter efter deres forælder.

Da reglerne blev ændret for to år siden, sendte “Ægteskab Uden Grænser” et høringssvar. I den forudsagde vi, hvad resultatet af lovændringen ville blive, og det har desværre vist sig 100 procent at holde stik.

De her børn og unge ryger ud på stribe med en begrundelse om, at fordi de ikke er ankommet sammen med mor eller far, kan de ikke integreres.

Reglerne blev ændret i løbet af blot 48 timer

Det er sikkert korrekt for de børn, der sendes på genopdragelsesrejser. Men de her børn, som i øjeblikket udsendes, har intet med genopdragelsesrejser at gøre. Dengang reglerne blev ændret, skete det i løbet af blot 48 timer.

Dermed har ingen en jordisk chance for at tilrettelægge deres liv efter den nye lovgivning. Og dengang ville forælderen gerne herop først, for at se hvordan vi lever her og om det er noget for dem.

Imens blev barnet passet af familien i hjemlandet. Og de sad lige pludselig i saksen.

Nogle af børnene er sendt til deres hjemland

Nu er nogle af disse børn sendt tilbage til deres hjemland. Med eller uden forælderen ved deres side. Og den danske bonusfar eller bonusmor aner ikke sine levende råd.

Nogle har måske fået det råd af deres advokat, at når der er gået 90 dage kommer de bare herop igen og kan søge forfra. Her bliver jeg nødt til at sætte foden ned.

Med den lovgivning vi har vil det ikke være muligt på noget tidspunkt for børnene igen at søge om familiesammenføring på dansk jord.

Den eneste mulighed, de har, er at den danske del flytter til et andet EU-land, bor der faktisk og reelt i mindst 6 måneder og får de udsendte dertil og derpå eventuelt flytter tilbage til Danmark.

Og for nye familier at sørge for at barnet altid kommer herop med samme fly, som sin forælder. Alt andet er dømt til at mislykkes.


Model-/genrefoto: CreativaImages / iStock.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.