“Olle-Kolle” på vej med 13 seniorboliger i Vemmelev

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Spændende seniorbofællesskab med selvstændige lejeboliger og et fælleshus er på vej til Vejsgårdtoften i Vemmelev.

Der er en stigende interesse for bofællesskaber med selvstændige boliger, hvor for eksempel seniorer kan bo sammen for at opnå tryghed og kontakt med andre i det daglige. Den tendens er nu på vej til Vemmelev.

13 seniorhuse og et fælleshus på Vejsgårdtoften

HJ Huse A/S vil bygge 13 seniorhuse og et fælleshus på Vejsgårdtoften i Vemmelev. Det er et ønske, som lokalrådsformand Jytte Knuth har arbejdet med i flere år.

»Som lokalrådsformand har jeg i et par år arbejdet for og ønsket, at der var et byggefirma, der ville bygge “Olle-Kolle” i Vemmelev. Det vil være en stor gevinst for Vemmelev og Omegn, men også for de borgere, der ønsker at blive i området. Nu bliver det en realitet,« skriver Jytte Knuth på Facebook og fortsætter:

»Boligerne bliver på henholdsvis 76 og 96 m2 samt et fælleshus med 2 værelser og fællessal. Boligerne bliver ikke til salg, men til udlejning. Det er et fantastisk projekt og vil blive en perle, når det er færdigt.«

Tidens tendens med at flytte i trygge boliger

Byggeprojektet er en udløber af tidens tendens med at flytte i boliger, hvor fællesskab og tryghed er nøgleordene. Det er en tanke, som John Møller Jensen, direktør i HJ Huse A/S, har gået med længe.

»Grunden til vi lige syntes, at Vemmelev var stedet, hvor vi ville prøve det af, er, at jeg sammen med en kammerat har udstykket et jordstykke med adresse på Vejsgårdstoften, hvor vi så nogle muligheder,« siger John Møller Jensen til Slagelse News og fortsætter:

»Jeg satte mig ned og lavede et oplæg, hvor vi efterfølgende tog fat i Jytte Knuth for at høre, om hun havde nogen ide om det havde sin gang på jorden. Det viste sig, at hun i flere år har gået med disse tanker, så der ramte vi plet.«

Artiklen fortsætter under tegningen.

Huslejen bliver mellem omkring 7.500 og 8.500

Huslejen for boligerne er tænkt til cirka 7.500 kroner for dem på 74m2 og 8.500 kroner for dem på 96m2. Dertil kommer forbrug. Opvarmning er beregnet til cirka 2.500 kroner pr. år.

Der er tilknyttet et fælleshus med to værelser med eget bad, som beboernes gæster kan benytte. Nærmere oplysninger kan fås på telefon 58 54 90 48.

Øverst: Vejsgårdstoften. (Grafik: HJ Huse A/S).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.