SIF-Venner uddelte over 500.000 kroner

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse.News – SIF-Venner har holdt generalforsamling. Her blev overskuddet fra Sørby Marked fordelt. Formanden roste de frivillige, kræmmerne og de erhvervsdrivende, men Slagelse Kommune og politikerne er en torn i øjet på formanden.

Der var både kontante bidrag til frivillige og opsang til Slagelse Kommunes politikere, da SIF-Venner, der blandt andet står bag Sørby Marked, holdt generalforsamling.

Støtteforeningen uddelte over 500.000 kroner til de foreninger, der har leveret frivillige til arrangementerne i løbet af året. Inden man kom så langt, skulle formand René Sørensen i sin beretning gøre status over året, der gik.

»Når jeg kigger tilbage på det år, der er gået siden sidste generalforsamling og reflekterer over, hvad der er sket, er min første tanke, at det har været et godkendt år. Vi har haft nogle udfordringer, men hvornår har vi ikke det,« spurgte formanden med et skævt smil.

SIF-Venner savner kommunal opbakning

René Sørensen roste de mange frivillige kræfter, der hvert år hjælper ved SIF-Venners aktiviteter, ligesom formanden sætter stor pris på kræmmere og erhvervsdrivende, som også bakker op om foreningen.
Det var til gengæld så som så med roserne til kommunen og politikerne, der virkelig er en torn i øjet på formanden.

»Jeg har nu i fem år forsøgt at råbe politikerne op i Slagelse Kommune. Jeg er bange for, at det har været helt forgæves. Måske har jeg grebet det forkert an, jeg ved det ikke, men status er, at vi ikke er kommet et hak videre,« konstaterer han og fortsætter:

»Når man læser aviser eller sociale medier, er de ikke bange for at fremhæve de mange kulturelle arrangementer i kommunen. Kulturnatten, drengerøvsaften, Slagelse Festuge og så videre, men aldrig et ord om Sørby Marked.«

René Sørensen har i sin tid som formand i flere omgange forsøgt at få kommunen i tale omkring markedets udgifter til Slagelse Kommune samt ejerforholdene omkring den jord, som Sørby Marked afvikles på. Begge dele uden det store held.

»Det er som om, de ikke vil forstå det, ikke kan forstå det, eller også er de måske bare helt ligeglade.«

Flot overskud trods større investeringer

Sidst på aftenen var det så endelig tid til det, som mange af de frivillige ventede på. Uddelingen af støtteforeningens overskud.

»Vi har også i år måtte investere. Det er noget, vi er nødt til. Vi må vælge med omhu, hvor vi bruger vores midler, men vi er nødt til at fremtidssikre,« fastslog formanden og uddybede:

»I år har vores investeringer været betragtelige. Vi har sammenlagt på trøjer, alarmer, telt, mobiler, softicemaskine, spanskrørsmaskine og storscene og den fejlslagne Skråt Op-reunionfest brugt i omegnen af 120.000 kroner.«

Alligevel var det et flot beløb, SIF-Venner kunne uddele til afdelingerne under Sørby IF, FS Hashøj, Slagelse Garden, Skælskør Marinegarde, Hashøj Rideklub, IF62 Dalmose Håndbold og spejderne i Sørby.

»SIF-Venner deler ved generalforsamlingen 529.703 kroner ud til de foreninger, som bakker op om vores arrangementer,« sluttede René Sørensen.

Fordeling af overskuddet fra Sørby Marked

 • Badminton, Sørby IF: 23.112 kr.
 • Bordtennis, Sørby IF: 28.636 kr.
 • Fodbold, Sørby IF: 26.930 kr.
 • Gymnastik, Sørby IF: 67.138 kr.
 • Hockey, Sørby IF: 69.982 kr.
 • Volleyball, Sørby IF: 31.073 kr.
 • Løb, Sørby IF: 19.846 kr.
 • E-sport, Sørby IF: 30.740 kr.
 • Fitness, Sørby IF: 26.360 kr.
 • FS Hashøj: 47.032 kr.
 • Slagelse Garden: 40.453 kr.
 • Skælskør Marinegarde: 38.341 kr.
 • Sørby Spejderne: 16.060 kr.
 • Hashøj Rideklub får 20.437 kr.
 • IF62 Dalmose, håndbold: 69.925 kr.

Foto: SIF-Venner.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.