Vanvidsbilist stoppet ved Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Søndag blev en 19-årig anholdt efter en længere flugt fra politiet, hvor han blev standset på motorvejen ved Slagelse. Politiet efterlyser vidner.

En 19-årig mand fra Vig i Odsherred Kommune blev i dag kl. 10.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i en sag om vanvidsbilisme.

Den 19-årige blev anholdt søndag formiddag, da han efter en længere flugt fra politiet blev standset på motorvejen ved Slagelse. Han er sigtet for at overtræde straffelovens regler om at fareforvoldelse og for utallige færdselslovsovertrædelser. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Flugtbilisten forsøgte at køre fra politiet

Politiet fik anmeldelsen om en bilist, som kørte hasarderet ad Holbækmotorvejen ved Gevninge i Roskilde, Lejre Kommune mod øst.

En bekymret borger ringede til politiet, da bilisten havde skabt flere farlige situationer på motorvejen. Der var desuden mistanke om, at bilisten havde ramt flere andre bilister under sin kørsel. Den handlekraftige borger fulgte efter bilisten, så politiet kunne finde frem til køretøjet.

En patrulje fik kontakt med det mistænkte køretøj på ved udfletningen til Ballerup, hvor politiet viste “slikkepinden” med “STOP politiet”, hvilket blot fik bilisten til at sætte farten op og forsætte af E20 i sydgående retning. Flugtbilisten forsøgte at køre fra patruljerne i høj fart ned af Køge Bugt Motorvejen.

Ved Bjæverskov forsøgte en patrulje at overhale bilisten, men dette lykkedes ikke, da bilisten var ved at påkøre patruljebilen forsætligt. Under sin farefulde færd var bilisten flere gange ved at påkøre andre bilister, som måtte undvige for at undgå sammenstød.

Både fører og passager var narkopåvirket

Ved Slagelse lykkedes det politiet at få standset den farlige bilist, da patruljerne fik lukket køretøjet inde mellem to politibiler. Den 19-årige bilist og en 20-årig mandlig passager blev anholdt.

De var begge narkopåvirkede og den 19-årige blev derfor sigtet for narkokørsel. Politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation i sagen om vanvidsbilisme. Den 20-årige passager fra Holbæk, blev sigtet for at overtræde knivloven, da han er mistænkt for at have smidt en kniv ud ad vinduet på bilen i forbindelse med flugten fra politiet.

Politiet efterlyser vidner og forulempede

Politiet undersøger nu, hvor mange trafikanter, som er blevet ramt, generet eller har været i fare i forbindelse med den 19-åriges kørsel.

Bilister eller andre trafikanter, som er blevet ramt/snittet i forbindelse med den farlige kørsel bedes kontakte politiet. Det gælder også trafikanter, som har måtte foretaget undvigemanøvre for at undgå at blive ramt.

Vidneforklaringer omkring den hasarderede kørsel er vigtig i forhold til at få belyst sagen. Ring til politiet på telefon 1-1-4, hvis du har oplysninger i sagen.

Den 19-årige blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet til den 26.august.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Thomas Tolstrup / Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.