Ungdomsboliger på Kvægtorvet i Slagelse snart klar

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – »Det er generationernes bydel (i Slagelse, red.), forstået på den måde, at der vil være boliger til alle livets faser. Fra ungdomsboliger, store- og små familieboliger, til ældreboliger og sågar et friplejehjem, så det bliver et godt miks af forskellige generationer, som kan skabe en god dynamik og relationer på tværs af generationer,« lyder det fra EDC Poul Erik Bech.

PFA Ejendomme er i fuld sving med at opføre 324 DGNB Guld-certificerede boliger på Kvægtorvet i Slagelse, hvoraf de 224 er ungdomsboliger og de resterende 100 er familieboliger. EDC Projekt Poul Erik Bech er valgt til at foretage udlejningen, som allerede er i gang. Det skriver EDC Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

Kort maskingenereret resume af AI/kunstig intelligens: Artiklen handler om opførelsen af en ny boligbydel på Kvægtorvet i Slagelse. Bydelen vil rumme boliger til forskellige livsfaser, herunder ungdomsboliger, familieboliger, ældreboliger og et friplejehjem. Projektet omfatter 324 boliger, hvoraf 224 er ungdomsboliger og 100 er familieboliger. Byggeriet udføres af PFA Ejendomme, og EDC Projekt Poul Erik Bech står for udlejningen. Den første etape, bestående af familieboliger og rækkehuse, er i gang, og udlejningen af ungdomsboliger forventes at starte snart. Bydelen lægger vægt på bæredygtighed og miljøvenlige tiltag. Kvægtorvet var tidligere et industriområde og er centralt placeret i Slagelse med god adgang til transport og uddannelsesmuligheder. Projektet har genereret interesse, da det imødekommer boligbehovet på tværs af aldersgrupper til konkurrencedygtige priser i forhold til Storkøbenhavn.

Første etape med familieboliger og rækkehuse

Opførelsen af det store boligudviklingsprojekt på Kvægtorvet i Slagelse går planmæssigt fremad og EDC Projekt Poul Erik Bech er valgt til at udleje boligerne. Første etape med 30 familieboliger og 8 rækkehuse er i fuld gang, og snart starter udlejningen af de første ungdomsboliger.

Peter Morgan, Investment Director hos PFA Ejendomme, fortæller:

»Det går planmæssigt fremad med byggeriet på Kvægtorvet, og de første boliger står snart klar. Prøveboligen er indrettet og er blevet fremvist på de åbne huse, og vi forventer, at første etape af boligerne vil være indflytningsklare i løbet af efteråret. Vi har allieret os med EDC Projekt Poul Erik Bech, som vi har gode erfaringer med fra tidligere. Vigtigst er dog, at EDC Poul Erik Bech har en selvstændig afdeling i Slagelse, som har fingeren på pulsen i lokalmiljøet.«

Bæredygtige boliger til alle livets faser

Det går planmæssigt fremad med udlejningen af 1. etapes 30 familieboliger og 8 rækkehuse og lige nu er der blot 1 lejlighed og 7 rækkehuse ledige, og i medio august starter udlejning af de første ungdomsboliger. Selve området kommer til at indeholde boliger til alle, uanset hvor i livet man er.

»Det er generationernes bydel, forstået på den måde, at der vil være boliger til alle livets faser. Fra ungdomsboliger, store- og små familieboliger, til ældreboliger og sågar et friplejehjem, så det bliver et godt miks af forskellige generationer, som kan skabe en god dynamik og relationer på tværs af generationer,« siger Peter Morgan og fortsætter:

»Der er stor opmærksomhed på ESG og bæredygtighed i bygge- og ejendomsbranchen, og det er også et fokuspunkt i opførelsen af den nye bydel i Slagelse. Vi har arbejdet benhårdt med at minimere CO2-aftrykket for at opnå DGNB Guld-certificering. Derudover vil vi gerne symbolisere at det skal være Slagelses grønne bydel med grønne arealer i området.«

Gammelt industriområde centralt i Slagelse

Kvægtorvet er et stort tidligere industriområde, præget af produktionsvirksomheder, to store slagterier og et gasværk. Sven Lyse, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Syd-/Vestsjælland, siger:

»Kvægtorvet er et næsten 90.000 kvadratmeter stort område, der tilbage i tiden var knudepunkt for handel af fødevarer på Vestsjælland. Området egner sig perfekt til et boligområde med kort afstand til både Slagelse Station, Campus Slagelse og Slagelse Bymidte. Over de seneste år har Slagelse udviklet sig til at være et populært sted at bo med gode uddannelsesmuligheder og gode rammer for familielivet. Dermed er boligprojekter som dette vigtigt for Slagelses fortsatte udvikling.«

Bjørn Gervø, der er projektchef i EDC Projekt Poul Erik Bech, supplerer:

»Vi er utrolig glade og stolte af, at vi får lov til at være med til at udleje boligerne i Slagelse for PFA Ejendomme. Det er et stort og spændende boligudlejningsprojekt med stort potentiale, da det henvender sig til alle aldersgrupper. Vi glæder os til at følge projektet i mål og til at følge udviklingen i Slagelse. Vi oplever en god efterspørgsel på boligerne, og vi glæder os også til at komme i gang med udlejningen af ungdomsboligerne, som er på mellem 32-44 kvadratmeter med en månedlig husleje startende fra 4.290 kr. pr måned. De syv ledige rækkehuse er på 98-108 kvadratmeter med en husleje på 11.650-11.950 kroner pr. måned, så priserne er langt mere konkurrencedygtige end i Storkøbenhavn.«

Øverst: De første ungdomsboliger på Kvægtorvet i Slagelse snart klar til indflytning. (Foto: EDC Poul Erik Bech). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.