Nu kan nysgerrige børn i Slagelse gå til videnskab

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – »De unge kan tale til børnene (i Slagelse, red.) på en helt anden måde, end vi voksne kan, og de bliver lynhurtigt en slags opnåelige rollemodeller for dem. Gymnasieeleverne er selv naturvidenskabeligt interesserede, og de gør det for at give deres egen passion videre, ikke for at tjene penge eller fordi de skal. Det skaber et helt særligt rum, hvor fællesskabet og nysgerrigheden bare stortrives,« lyder det fra Videnskabsklubben.

Til efteråret starter et gratis fritidstilbud for børn i 4.-5. klasse i Slagelse: Gennem Videnskabsklubben bliver børnene miniforskere og får lov at udfolde deres nysgerrighed. Tilmeldingen åbner 20. august kl. 10.

Rig lejlighed til at fyre op for nysgerrigheden

Stiller dit barn også mange spørgsmål? Bliver du dagligt bombarderet med den ene undren efter den anden, som du ikke kan svare på? Googler du i ren desperation “Hvor mange ben har en bænkebider?” eller “Hvor kommer farverne i verden fra?”

Fortvivl ej! Til efteråret bliver det muligt for nysgerrige børn i Slagelse at “gå til videnskab” i fritiden, og her bliver der rig lejlighed til at fyre op for nysgerrigheden og give de udmattede forældre en kort pause.

Tilmeldingen åbner søndag 20. august kl. 10 på Videnskabsklubbens hjemmeside.

Børn i 4.-5. klasse skal undersøge planter og dyr

Hver torsdag fra kl. 16.00-17.30 i ugerne 43 til 49 bliver dørene til ZBC HTX Slagelse åbnet for børn i 4.-5. klasse, som har lyst til at lege med naturvidenskabelige forsøg, aktiviteter og eksperimenter.

Det overordnede emne er biodiversitet, og “miniforskerne” skal i løbet af de 7 uger lære om det mylder af liv, som vi mennesker deler planeten med.

Børnene skal blandt andet lede efter insekter og planter i gymnasiets nærområde og undersøge dem nærmere under lup, de skal grave efter fossiler, og de skal spille spil og i det hele taget blive klogere på, hvordan alt liv er i familie med hinanden.

Frivillige gymnasieelever underviser skolebørnene

Det er frivillige gymnasieelever, der underviser i Videnskabsklubben – og det er der en helt særlig grund til, fortæller Videnskabsklubbens direktør:

»De unge kan tale til børnene på en helt anden måde, end vi voksne kan, og de bliver lynhurtigt en slags opnåelige rollemodeller for dem. Gymnasieeleverne er selv naturvidenskabeligt interesserede, og de gør det for at give deres egen passion videre, ikke for at tjene penge eller fordi de skal. Det skaber et helt særligt rum, hvor fællesskabet og nysgerrigheden bare stortrives,« siger Rikke Schmidt Kjærgaard, der selv er tidligere forsker og blandt andet har en ph.d. i forskningskommunikation.

Videnskabsklubben er et nationalt initiativ og findes i mange steder i Danmark, men det er første gang, at tilbuddet kommer til Slagelse. Videnskabsklubben er en NGO (non-profit), og tilbuddet er gratis, takket være økonomisk støtte fra blandt andet Novo Nordisk Fonden. I 2022 fik Videnskabsklubben overrakt Amalienborgprisen og Amalienborgmedaljen fra Kongehuset for sit arbejde med at udbrede naturvidenskab blandt børn og unge.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Videnskabsklubben / Lars Svankjær). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.