SUK-Festival tilbage i vant form til september

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Der er allerede tilmeldt mere end 70 forskellige uddannelsesretninger, virksomheder og foreninger den 8. september. Blandt de helt store navne findes både Mærsk Line, Novozymes, Novo Nordisk og Arla Foods, der alle stiller med egne uddannelser, elevpladser og en næsten uendelig mængde karrieremuligheder.

Nu sker det endeligt – Vestsjællands største uddannelses- og karrierefestival er retur for fuld styrke den 8. september. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

SUK-Festival er en levende uddannelsesmesse

I 2020 endte SUK-Festival online. 2021 blev et år præget af strenge restriktioner og begrænsninger. I år er SUK-Festival endeligt tilbage i den form, som mange unge har savnet de seneste par år. Nemlig med et meget konkret fokus på, at de besøgende både kan høre om, men også opleve, hvad udstillerne tilbyder i praksis, og hvad en hverdag i virksomhederne byder på.

»Vi har alle dage insisteret på, at SUK-Festival skal være en levende uddannelsesmesse. De unge skal kunne prøve, smage, føle og undersøge de forskellige uddannelses- og karriereveje, der ligger foran dem. Ellers bliver det meget hurtigt alt for abstrakt – og ikke mindst kedeligt – at tale om fremtiden,« siger Anette Steffensen, der er projektleder for Slagelse Uddannelses- og Karrierefestival 2022.

For hende er det en kæmpe glæde, endeligt igen at kunne åbne op og byde velkommen til unge fra nær og fjern i Uddannelsesfirkanten i Slagelse.

Et væld af oplevelser og mere end 70 udstillere

SUK-Festival byder i år både på SUK-scenen, hvor besøgende blandt andet kan opleve musikværkstedet fra Korsør Produktionsskole, opvisninger fra efterskolerne i området rundt om på pladsen, de arbejdende værksteder hos ZBC og meget mere, der kan opleves og udforskes.

Der er allerede tilmeldt mere end 70 forskellige uddannelsesretninger, virksomheder og foreninger på dagen, så der bliver noget for enhver smag. Blandt de helt store navne indenfor karriere, kan de besøgende møde både Mærsk Line, Novozymes, Novo Nordisk og Arla Foods, der alle stiller med egne uddannelser, elevpladser og en næsten uendelig mængde karrieremuligheder.

På uddannelsessiden er der også store spillere med på festivalen. SDU, Absalon og Zealand støtter som altid op om SUK-Festival – men i år kan de unge også møde RUC på pladsen og endda Fiskeriskolen EUC Nordvest der tager turen helt fra Thyborøn til Slagelse for at introducere kommunens unge til deres uddannelser, slutter pressemeddelelsen.

Godt at få en smagsprøve på de mange muligheder

Undersøgelser viser, at frafald fra uddannelser i Danmark i høj grad handler om studieskift. Det viser en undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, oplyser byrådsmedlem Christopher Trung (K) til Slagelse News. Derfor er det godt, at de unge på forhånd kan få en smagsprøve på de mange karriere- og uddannelsesmuligheder, der ligger foran dem, og på den måde blive inspireret.

»Det er et rigtig godt stykke arbejde, der er lagt bag SUK-festivalen. Festivalen giver de unge mulighed for at blive inspireret på en måde, de ellers måske ikke havde haft mulighed for. For hvornår får skoleeleven fra Skælskør ellers lejligheden til at møde og tale med Fiskeriskolen i Thyborøn?«, forklarer Christopher Trung.

Han håber særligt på, at SUK-festivalen kan medvirke til at bryde eventuelle fordomme der måtte påvirke de unges karriere- og uddannelsesvalg.

»Blandt andet på sundheds- og ældreområdet er der store rekrutteringsudfordringer i hele landet, ligesom der også mangler faglærte i byggeri- og anlægsbranchen med flere. Undersøgelser viser, at fordomme er med til at påvirke unges valg af uddannelse, så det er godt med tiltag, der medvirker til, at de unge kan vælge deres vej på et så oplyst grundlag som muligt.«

Slagelses Uddannelses- og Karrierefestival afholdes den 8. september kl. 9-14, på området mellem Slagelse Gymnasium og ZBC. Der forventes op mod 7.000 besøgende i løbet af dagen, og der er tilmeldt 71 udstillere, både uddannelser, virksomheder, høj- og efterskoler, foreninger. Læs mere på: sukfestival.slagelse.dk.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.