Omfattende hærværk på dyr juledekoration

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Den nye kronhjortefamilie på Schweitzerpladsen i Slagelse Midtby blev udsat for omfattende hærværk i nat.

Natten til søndag blev kronhjortefamilie på Schweitzerpladsen i Slagelse Midtby udsat for omfattende hærværk.

Kronhjorten har fået ødelagt sit gevir, en kalv har fået brækket det ene bagben, og hegnet er også delvist ødelagt. Det skriver flere borgere på Facebook.

»Hvorfor skal det ødelægges, jeg kan ikke forstå det«

»Jeg havde håbet på man kunne sige god 2 søndag i advent, men men det er sgu svært, når man møder sådan et syn fra morgenstunden,« skriver Charlie Balslev, der er ansat i Slagelse Kommune Entreprenørservice og arbejder på vores julelys i kommunen, på Facebook og fortsætter:

»Hvorfor skal ting ødelægges, hvorfor har man ikke respekt for ting andre har brugt mange timer på at lave så der kunne blive nået folk kunne se på og nyde i december måned, hvorfor skal det ødelægges, jeg kan ikke forstå det. Men nu kan Slagelse borgere nyde synet at en kronhjort uden sit store gevir og en kalv der har brækket det ene bagben. Man bliver sgu trist til mode. Øv øv.«

»Hvorfor er det folk ikke kan lade tingene være i fred!? Hvorfor ødelægge det for os andre, som sætter stor pris på at der bliver brugt ressourcer på at pynte byen fint op med lys til jul! Det fandeme ikke i orden,« tilføjer en Facebook-bruger i det overfyldte kommentarspor.

Helle S. Madsen fra Business Slagelse er også skuffet og ked af det.

»Øv øv øv. Kan det virkelig passe at vi ikke kan have flot juleudsmykning i Slagelse. Vores flotte krondyr på Schweizerpladsen har i bat været udsat for groft hærværk. Vi prøver at reparere men er ikke sikker på det kan lade sig gøre. Trist søndag morgen,« skriver Helle S. Madsen på Slagelse Festuges Facebook-side.

Artiklen fortsætter efter opslaget.

Slået op af Slagelse FestugeLørdag den 7. december 2019

Hærværk på kronhjortefamilien for omkring 50.000 kroner

Der er tale omfattende hærværk på kronhjortefamilien, som ikke lige kan repareres.

»Det vil formentlig koste omkring 50.000 kroner at få det repareret ordentligt – og jeg ved ærlig talt ikke, om vi kan nå det inden jul, da det kræver unikke reservedele,« fortæller Helle S. Madsen til Sjællandske.

Dog har kommunens folk lavet en midlertidig oprydning her til morgen, idet de har forsøgt at sætte kalvens ben på igen og har ordnet hegnet omkring udsmykningen. Dog mangler det flotte gevir, som var kronen på værket.

Hvis nogen har set noget eller hørt noget, så kan politiet altid kontaktes på telefon 1-1-4, når man er vidne til hærværk.

Øverst: Ødelagt juledekoration på Schweitzerpladsen. (Privatfoto: Charlie Balslev). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.