Mere hjælp til børn fra misbrugsfamilier i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Den 11. september holder Barnets Blå Hus åbningsreception på Langes Gård i Slagelse Midtby, hvor alle interesserede er inviteret til at møde op. Borgmesteren klipper snoren, og Gardehusarregimentets hesteeskadron medvirker også.

Børn, som vokser op med en mor eller far, der har et alkohol- eller stofmisbrug, skal have hurtig hjælp og støtte.

Det er målet med Barnets Blå Hus i Slagelse, som er et nyt og gratis støttetilbud til børnene og deres familier. Det skriver Blå Kors i en pressemeddelelse.

Barnets Blå Hus er et gratis tilbud til børn og familier

I hver skoleklasse vurderer man, at der i gennemsnit sidder 1-2 børn, som har en forælder med et alkoholproblem.

Det kan som barn være rigtig svært at tale med nogen om det. Derfor er et nyt støttecenter, som er særligt målrettet børnene og deres familier åbnet i Langes Gård 10 i Slagelse Midtby.

Navnet er Barnets Blå Hus og drives af organisationen Blå Kors, som har erfaring med lignende tilbud flere steder i Danmark.

Artiklen fortsætter under videoen.

Barnets Blå Hus er et gratis tilbud, hvor børnene enten alene eller sammen med deres familier kan deltage i terapigrupper for børn, forældresparring, individuelle terapeutiske forløb, fællesspisning og udflugter.

»Vi er glade for, at vi nu kan starte op med vores børnegrupper, så vi kan hjælpe børnene med at få sat ord på deres følelser. Mange børn, som vokser op i en familie med misbrug, føler skam og skyld. De skal vide, at det ikke er dem, som har gjort noget forkert. At de ikke er alene,« siger Inge Overgaard Jakosen, der er leder af Barnets Blå Hus i Slagelse.

Hjælp til flere kommuner omkring Slagelse Kommune

Barnets Blå Hus i Slagelse finansieres via puljemidler fra Socialstyrelsen. Udover Slagelse finder der afdelinger i Aalborg, Frederikshavn, Aars, Svendborg og Rønne på Bornholm.

Selvom Barnets Blå Hus er geografisk placeret i Slagelse, er tanken, at det også skal række ud over kommunegrænsen og være et tilbud til børn og familier i de omkringliggende sjællandske kommuner.

»Vi er indstillet på at samarbejde bredt på hele Sjælland med de kommuner, der har børn og familier, som har behov for vores hjælp,« siger Inge Overgaard Jakobsen og fortsætter:

»Det er klart, at der kan være transportforhold fra områder uden for Vestsjælland, hvor vejen til Slagelse er lang eller kompliceret. Man skal ikke holde sig tilbage af den grund, da vi er indstillet på at forsøge at løse en eventuel transportudfordring sammen med familien eller kommunen.«

Åbningsreception med borgmester og hesteeskadron

Den 11. september 2020 kl. 11-15 holder Barnets Blå Hus åbningsreception i lokalerne på Langes Gård 10 i Slagelse, hvor alle interesserede er inviteret til at møde op.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) klipper snoren og holder åbningstale, og Gardehusarregimentets hesteeskadron vil også medvirke.

»Vi glæder os til at åbne dørene op og fortælle om vores tilbud, så vi forhåbentlig kan nå ud til de børn og familier, der har behov for hjælp – enten ved at henvende sig direkte til os eller i samarbejde med en sagsbehandler fra kommunen,« siger Inge Overgaard Jakobsen, som er leder af Barnets Blå Hus i Slagelse.

Øverst: I Barnets Blå Hus i Slagelse er der ansat to lønnede medarbejdere og en gruppe frivillige, som alle brænder for at hjælpe børn fra misbrugsfamilier. (Foto: Blå Kors). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.