Kommunen afholder stort arrangement på Flagdagen

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – Besøgene i Slagelse Lystanlæg kan blandt andet se brandbiler, politibiler og militærkøretøjer helt tæt på, ligesom der vil være opvisning med politiets hunde i aktion. Hesteinteresserede børn kan også få en træktur på en pony eller komme helt tæt på gardehusarernes heste. Der vil endvidere være krigershow, volleyball for børn og musik.

Den 5. september 2023 er Flagdag for Danmarks udsendte. Dagen markeres i Slagelse Lystanlæg, hvor der vil være masser af spændende aktiviteter for både børn og voksne. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Kort maskingenereret resume af AI/kunstig intelligens: Slagelse Kommune afholder et stort arrangement i Slagelse Lystanlæg på Flagdagen den 5. september 2023. Besøgende kan opleve brandbiler, politibiler, militærkøretøjer, hesteopvisninger, krigershow, volleyball og musik. Dagen hylder Danmarks udsendte med aktiviteter for børn og voksne. Arrangementet inkluderer repræsentanter fra forskellige faggrupper som forsvar, søværn, hær, flyvevåben, politi og sundhed. Der uddeles børnemedaljer til børn af udsendte som anerkendelse. Eventet er gratis og finder sted fra kl. 16.30-20.00.

Flere fra Gardehusarkasernen og Flådestation Korsør

Hvert år udsendes danske mænd og kvinder på missioner i hele verden. Siden 1991 har Forsvaret alene udsendt omkring 35.000 danskere på mission. Flere af dem har haft tilknytning til Slagelse Kommune, hvor både Gardehusarkasernen og Flådestation Korsør hører hjemme.

Derfor er Flagdagen 5. september, hvor vi mindes de faldne og hædrer vores veteraner, en særlig dag i Slagelse Kommune.

Det markeres med et stort anlagt arrangement i Slagelse Lystanlæg, hvor der i år vil være særligt fokus på at udbrede kendskabet til de mange forskellige faggrupper, som udsendes på vegne af Danmark. Derfor vil besøgende kunne møde repræsentanter fra forsvaret, søværnet, hæren, flyvevåbnet, hjemmeværnet, beredskabsstyrelsen, politiet og sundhedsområdet.

Medaljer til børn af udsendte og veteraner

Flagdagen handler også om at anerkende de mange pårørende, som står bag de udsendte og veteranerne. For det påvirker hele familien, når en person udsendes i tjeneste for Danmark. Det gælder ikke mindst, hvis den udsendte efterlader sig børn hjemme i Danmark.

Derfor uddeles der børnemedaljer til børn af udsendte, som en anerkendelse af børnenes afsavn, når mor eller far er afsted på mission.

Programmet er i det hele taget fyldt med aktiviteter for hele familien. Besøgene kan blandt andet se brandbiler, politibiler og militærkøretøjer helt tæt på, ligesom der vil være opvisning med politiets hunde i aktion. Hesteinteresserede børn kan også få en træktur på en pony eller komme helt tæt på gardehusarernes heste. Der vil også være krigershow, volleyball for børn og musik.

Arrangementet foregår den 5. september 2023 fra kl. 16.30-20.00 i Slagelse Lystanlæg, og der er mulighed for at købe både mad og drikke på pladsen. Det er 15. gang, at Flagdagen afholdes, og det er gratis at deltage. Læs programmet på: www.slagelse.dk.

Øverst: Parade på Nytorv i Slagelse Midtby. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/22qc