Hjertevarme og nissehuer hos Mødrehjælpen

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Det er overvældende at se butikken bugne af fine, bløde nissehuer. Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større. Vores strikkere har doneret flere nissehuer, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid,« lyder det fra Mødrehjælpen i Slagelse.

Julen er en ekstra svær tid for økonomisk trængte børnefamilier, og behovet for julehjælp er større i år end nogensinde før. Det mærker man tydeligt hos Mødrehjælpen i Slagelse.

Salget af hjemmestrikkede nissehuer skal bidrage til at give hundredvis af børn i udsatte familier en god jul. Og heldigvis har flere frivillige i år fundet garnnøgler og strikkepinde frem, og de sidste uger er det væltet ind med nystrikkede nissehuer i Mødrehjælpens butik på Fisketorvet 4 i Slagelse. Det skriver Mødrehjælpen i en pressemeddelelse.

Flere familier i Slagelse-området er pressede på økonomien

Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget. Og i en tid, hvor trængte familier knap kan betale deres regninger, er det svært at få råd til at holde jul. Her er julehjælp altafgørende for, at børnene kan få en gave og glade juleminder i december ligesom kammeraterne. Hos Mødrehjælpen i Slagelse mærker man tydeligt, at flere har behov for en håndsrækning.

»Vi oplever desværre flere familier i vores område, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til bare en brøkdel af det, de fleste tager for givet. Et stigende antal børnefamilier opsøger vores lokale aktiviteter og tilbud, så vi har derfor brug for al den hjælp og støtte, vi kan få,« siger Birgitte Læsøe, der er lokalforeningsformand hos Mødrehjælpen i Slagelse

Rekordmange nissehuer giver trængte familier en god jul

Igen i år har generøse strikkere doneret hjemmestrikkede- og hæklede varer til Mødrehjælpens butik på Fisketorvet. Siden sidste jul har endnu flere tilsluttet sig Mødrehjælpens strikkefælleskab, hvilket har resulteret i, at frivillige hænder hele året har strikket og hæklet nissehuer til Mødrehjælpen i Slagelse.

»Det er overvældende at se butikken bugne af fine, bløde nissehuer. Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større. Vores strikkere har doneret flere nissehuer, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid,« siger Birgitte Læsøe.

De hjemmestrikkede nissehuer er lavet til børn og findes i et bredt udvalg af mønstre og farver.

På landsplan er der denne jul indleveret 8000 nissehuer. Det svarer til 40.000 arbejdstimer og mere end 1,5 million meter garn. Mødrehjælpen gør dog opmærksom på, at skulle der være udsolgt af nissehuer i Mødrehjælpens butik på Fisketorvet 4 i Slagelse, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper de udsatte børn og familier.

Britt er glad for at gøre en forskel for andre med sit strikkeri

Britt er fra Slagelse og er en af de mange frivillige, der donerer hjemmestrik til Mødrehjælpen. Britt kan med rette kalde sig selv for superstrikker, da hun hver uge bruger timer på at strikke i den gode sags tjeneste. I år er det indtil videre blevet til fire nissehuer, men flere kan være på vej.

»Jeg har strikket siden, jeg var seks år. Jeg strikker meget, og nissehuer bliver lavet af garnresterne, der kommer frem mellem mine projekter. Jeg støtter op om Mødrehjælpen i Slagelse med mit strik, da jeg er meget optaget af, at alle børn skal have det godt og ikke føle sig udenfor. De gør en stor hjælp for det lokale miljø, og det vil jeg gerne bidrage til,« fortæller Britt, der er pensioneret fra sygeplejefaget, men ikke fra strikkeriet.

I 2021 uddelte Mødrehjælpen national julehjælp til i alt 13.137 børn, og samtidig blev tusindvis af sårbare børnefamilier inviteret til juletræsfester, bagedage og modtog julegaver gennem en af Mødrehjælpens lokalforeninger.

Øverst: Mødrehjælpen. (Foto: Mødrehjælpen). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.