Første spadestik til nyt seniorboligfællesskab

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – På mandag tager borgmesteren det første spadestik til et seniorvenligt boligfællesskab i den østlige del af Slagelse By.

Agorahaverne på Elmesvinget 8 i den østlige del af Slagelse By er udviklet af ejendomsudviklerne Tetris A/S i samarbejde med blandt andet Sangberg Architects, Københavns Universitet, antropologer og eksperter i fællesskabsdesign. Det skriver Tetris A/S i en pressemeddelelse.

Boligfællesskabet vil bestå af 76 bæredygtige lejeboliger

Agorahaverne er et nyt, seniorvenligt boligfællesskab, der kommer til at bestå af 76 bæredygtige lejeboliger i den østlige del af byen.

Læs også: Borgmester bød seniorboligfælleskab velkommen.

Ideen med Agorahaverne er at skabe et moderne, livsbekræftende boligfællesskab, der både bygger på erfaringer fra eksisterende fællesskaber og den sidste nye viden.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) tager det første spadestik på mandag den 7. oktober kl. 13.30 på Elmesvinget 8, hvor det nye bæredygtige boligfællesskab bliver navngivet efter en helt særlig Slagelse-borger. Navnet bliver først afsløret på mandag.

Nærhed: Nærhed til naboerne og nærhed til naturen

Agorahaverne bygger på nærhed. Og det gælder både nærhed til naboerne, og nærhed til naturen. For her flytter naturen ind sammen med beboerne. Alle lejligheder får nemlig direkte udgang til den 1.600 kvadratmeter store, grønne fælles atriumhave.

Atriumhaven bliver opdelt i zoner, så der er plads til både fordybelse og fællesaktiviteter. Her vil være bibliotek, kreativt værksted, fælleskøkken, gæstebolig og en række andre fællesfaciliteter, hvor beboerne kan dyrke sine egne interesser og det gode naboskab.

Der også mere intime zoner i den store atriumhave, så man kan vælge fællesskabet til og fra, som man ønsker. Det bedste af det hele er, at atriumhaven forlænger udesæsonen fra 3 til 9 måneder. Det skriver Tetris i indbydelsen til det første spadestik.

Ambitiøs udviklingsplan om at opføre 1.000 lejeboliger

Byggeriet i Slagelse er kun det det første i en ambitiøs femårig udviklingsplan, der blandt andet omfatter opførelse af 1.000 nye lejeboliger.

»Vi har gennem omfattende research og analyser udviklet et stærkt og nyskabende koncept for seniorbofællesskaber, og vores analyser viser, at der er et stort uudnyttet potentiale for lejeboliger med fællesskabet i centrum. Samtidig har interessen fra både kommuner og potentielle lejere været overvældende,« fortæller siger Rasmus Friis, der er CEO og grundlægger af Tetris.

De første 1000 boliger får et samlet areal på over 80.000 kvadratmeter, som bliver fordelt på 15 byer. I første fase bliver det primært Sjælland såsom Slagelse, Næstved, Holbæk og Ballerup. Men potentialet er endnu større, skriver Tetris.

Øverst: Foreløbig visualisering af Agorahaverne i Slagelse By (Foto: Tetris A/S). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.