Antvorskov Skole er med i opfinderkonkurrence

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Tusindvis af skoleelever i hele landet arbejder på højtryk med innovative ideer, herunder Trichia, Jonathan, Albert og Mille fra Antvorskov Skole.

Elever i hele Region Sjælland arbejder i disse dage på højtryk med innovative ideer, som en del af opfinderkonkurrencen Projekt Edison.

Eleverne skal i de kommende uger præsentere deres ideer til lokalfinaler, og de bedste ideer går videre til den nationale finale. Det skriver Fonden for Entreprenørskab i en pressemeddelelse.

7.e på Antvorskov Skole arbejder for fuld kraft

Eleverne i 7.e på Antvorskov Skole i Slagelse Kommune arbejder for fuld kraft med at udvikle nytænkende ideer i den her uge, inden der er lokalfinale i Projekt Edison den 3. oktober 2019.

En af grupperne består af Trichia, Jonathan, Albert og Mille, som har fundet på en ide, hvor de vil lave en chat til personer, som føler sig ensomme. Et chatrum, hvor ensomme har mulighed for at skrive sammen og skabe nye venskaber.

Konkurrencen sætter innovation på skemaet

Lige præcis Værdifulde Fællesskaber er årets tema i Projekt Edison, som er en landsdækkende opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasser, hvor entreprenørskab og innovation er på skemaet.

Tusindvis af elever landet over er lige nu i gang med Projekt Edison-forløbet, og hver deltagende kommune afholder lokalfinale, hvor eleverne får mulighed for at få deres ideer bedømt af erhvervsfolk, iværksættere eller ansatte fra kommunen.

De bedste ideer fra hver kommune går videre til den nationale finale, som er en del af Danish Entrepreneurship Award.

Lokalfinaler i Region Sjælland:

  • Slagelse Kommune den 3. oktober
  • Guldborgsund Kommune den 7. november
  • Lejre Kommune den 6. november
  • Næstved Kommune den 6. og 7. november
  • Roskilde Kommune den 4. november.

Projektet giver 7.e nogle helt særlige værdier

Entreprenørskab og innovation er nye ord, som er blevet en del af undervisningen for eleverne på Antvorskov Skole, og det vækker begejstring.

»Jeg synes, det er meget spændende, at vi får prøvet noget nyt. Vi får lov til at prøve at se om vores ideer kan hjælpe og vi prøver os frem, siger Albert fra 7.e på Antvorskov Skole.

Og årets tema “værdifulde fællesskaber” falder også i god jord.

»Man altid gerne vil træde i karakter og hjælpe. Især hvis man har en god ide« siger Jonathan, der også er fra 7.e.

Ifølge 7.e’s lærer, Christian Stanley fra Antvorskov Skole, er Projekt Edison med til at give hans elever nogle helt særlige værdier:

»De får øjnene op for at tænke anderledes og i andre baner, end de gør til dagligt. Og de får brugt nogle af deres kompetencer i nogle andre sammenhænge, end hvad de gør til dagligt,« siger han.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Fonden for Entreprenørskab). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.