Sundhedsuge sætter fokus på mental og fysisk sundhed

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Hele ugen byder på en række spændende arrangementer for børn, unge, voksne og ældre. Der vil blandt andet være centimeter-maraton, fællesskabsstafet, biograftur, fællessang, foredrag og modeshow.

Slagelse Kommune sætter fokus på sundhed – både den mentale og den fysiske – i uge 41. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Mental sundhed er lige så vigtig som fysisk sundhed

Danskere, som har det dårligt mentalt, lever kortere end de danskere, der trives. Derfor er den mentale sundhed mindst lige så vigtig som den fysiske sundhed.

Traditionen tro sætter kommunen fokus på sundhed, og det er både den mentale og den fysiske. Det sker i uge 41. Hele ugen byder på en lang række spændende arrangementer for både børn, unge, voksne og ældre.

Der vil være centimeter-maraton, fællesskabsstafet, biograftur, fællessang, foredrag, modeshow og meget, meget mere.

Fællesskaber styrker den mentale sundhed

De fleste kender vejen til at holde sig fysisk sund gennem blandt andet motion og sunde madvaner. Men hvordan styrker man egentlig sin mentale sundhed?

Fællesskaber og relationer kan være med til at styrke ens mentale sundhed og medvirke til, at man trives i sin hverdag og har et godt liv.

Årets program er fyldt med arrangementer, som sætter fokus på det gode liv, og som giver gode muligheder for at opbygge relationer gennem en lang række forskellige fællesskaber.

Læs programmet på: sundhedsuge.slagelse.dk.

»I Slagelse Kommune er vi meget optaget af at arbejde med vores mentale sundhed – for hvis man har det godt med sig selv og sit liv, så kan man også fungere godt i sin dagligdag. Vi arbejder målrettet med trivsel og mental sundhed, for målet er, at flere borgere skal trives og generelt opleve en bedre livskvalitet,« siger formanden for Forebyggelses- og Seniorudvalget, Ali Yavuz (S), og fortsætter:

»Derfor sætter vi igennem sundhedsugen fokus på det gode liv, som både kan styrke vores mentale og fysiske sundhed. Jeg håber, rigtig mange vil deltage i de mange spændende arrangementer gennem hele ugen, som er fordelt rundt om i kommunen.«

Fællesskabsstafet, sundhedstips og idrætsweekend

Sundhedsugen starter med centimeter-maraton søndag den 6. oktober 2019, hvor alle tilmeldte børn får mulighed for at løbe 42.195 centimeter eller med andre ord et maraton i centimeter med selveste Rasmus Klump.

Som noget nyt kan man i år også opleve en fællesskabsstafet, der byder på aktiviteter for både børn, unge, voksne og ældre fra mandag-fredag. Aktiviteterne er alt lige fra brætspilsaften, til fællesspisninger, morgengymnastik, hyggelige vandre- og cykelture og de er alle fordelt rundt om i kommunen.

Hvis man savner værktøjer til en sundere hverdag, er der også god mulighed for at få det gennem en “walk and talk” med to studerende fra ernærings- og sundhedsuddannelsen.

Sundhedsugen slutter med en idrætsweekend den 12.-13. oktober 2019. Her åbner en række idrætsforeninger dørene til en lang række forskellige sportsgrene.

Øverst: Centimeter-maraton. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.