Flere sigtelser i sager om 14 brande

Slagelse.News – Børnene sættes i forbindelse med i alt 14 tilfælde af brandstiftelse, som har fundet sted i Slagelse By fra den 2. marts til den 6. marts.

Torsdag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt to 15-årige og en 16-årig dreng i forbindelse med adskillige brande. Derudover er yderligere en 14-årig dreng er blevet tilbageholdt. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Utryghedsskabende kriminalitet har høj kriminalitet

Børnene sættes i forbindelse med i alt 14 tilfælde af brandstiftelse, som har fundet sted i Slagelse By i dagene fra den 2. marts til 6. marts 2024, og er blevet sigtet i de pågældende sager. Politiet kan ikke udelukke, at flere personer bliver sigtet i sagerne.

I forvejen har en 14-årig dreng været afhørt og sigtet i sagerne, og nu forestår grundige afhøringer af de øvrige anholdte. Det er en kombination af vidneforklaringer og politiets efterforskning, der nu har ført frem til anholdelserne. De anholdte er fra lokalområdet.

»Jeg er godt tilfreds med, at det nu er lykkedes at sigte de formodede gerningsmænd til en række påsatte brande. Der er tale om en kriminalitetstype, der i sagens natur skaber stor utryghed for borgerne i lokalområdet, så derfor har sagerne naturligvis haft høj prioritet,« siger politikommissær Kim Brønnum, der er leder af lokal efterforskning i Slagelse.

Læs også: Mindreårig afhøres om brande.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Hieronymus Ukkel / iStock). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/07db