Fakkeloptog til støtte og ære for det ukrainske folk

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Vi står sammen om håbet og tænder lys for dem, der vandrer i mørke,« lyder det forud for andagt for fred og fakkeloptog torsdag den 24. marts i Slagelse.

Herboende ukrainere og danskere kalder til fakkeloptog torsdag den 24. marts kl. 20.00 ved Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby. Det sker i forlængelse af en andagt for fred ved sognepræst Simon Buchwald og organist Martin Legène Jensen kl. 19.00 i kirken.

Datoen for fakkeloptoget er præcis 1 måned efter, at Rusland indledte angrebet på Ukraine. Det oplyser Sammen Om Slagelse i en pressemeddelelse.

Andagt for fred kl. 19.00 og fakkeloptog kl. 20.00

»Vi står sammen om håbet og tænder lys for dem, der vandrer i mørke,« fortæller sognepræst Simon Buchwald om fakkeloptoget, der arrangeres af frivillige fra henholdsvis foreningen Sammen Om Slagelse, Help Ukraine Denmark og Sct. Mikkels Kirke.

Ved fakkeloptoget vil 1. viceborgmester Jane Dahl holde tale til både de ukrainske flygtninge, herboende ukrainere og øvrige af fakkeloptogets deltagere. Der vil være dansk-ukrainske tolke til stede, som vil oversætte talen.

Artiklen fortsætter under billedet.

»Vi er glade for den opbakning, der er. Bilka i Slagelse har været så søde at sponsorere 60 lampeoliefakler, og vi opfordrer folk til mest muligt selv at medbringe fakler hvis muligt,« siger Nellie Mimi Carlsen fra Sammen Om Slagelse.

De frivillige har været ude og hænge flere løbesedler op ved dagligvarebutikker og lignende med reklame for arrangementet.

Fakkeloptoget starter ved Sct. Mikkels Kirke og kommer blandt andet forbi Schweizerpladsen, Slagelse Rådhus, Nytorv og Anlægget, hvorpå den slutter ved kirken. Det er en gåtur på cirka 2 kilometer.

Læs mere på Facebook.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Segey / iStock). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.