Ældre kvinder får opkald fra falske bankfolk

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – I går blev to ældre kvinder ringet op af deres bank. Herefter kom banken ud til kvinderne, som udleverede deres kort. Men det var ikke banken, som havde ringet.

Flere ældre kvinder i Slagelse har været udsat for opkald fra falske bankfolk, som efterfølgende er mødt op i deres hjem. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Påstod, at der var forsøg på at hacke bankkontoen

Onsdag omkring kl. 10.30 blev en ældre kvinde fra Slagelse ringet op af en mand, der påstod, at han ringede fra kvindens bank.

Den såkaldte bankmand fortalte, at der var nogen, der havde forsøgt at hacke hendes konto. “Banken” ville derfor sende en medarbejder hjem til kvinden for at hente hendes kreditkort, så de kunne hjælpe med at løse problemet.

Kun ti minutter senere bankede det på kvindens dør, og en mand slap afsted med kvindens kort, som hun heldigvis hurtigt fik spærret.

Manden beskrives som:

  • 40-45 år
  • Cirka 160-165 centimeter høj
  • Kraftig af kropsbygning
  • Lys i huden
  • Lyst, kort hår
  • Talte dansk.

Han var iført en grå joggingtrøje og en grå kasket.

Påstod, at der var hævet 12.000 kr. på kvindens konto

Lidt senere – kl. 15.30 – fik en anden ældre kvinde, der også var fra Slagelse, et tilsvarende opkald fra en mand, der hævdede at ringe fra hendes bank.

Her fortalte manden, at der var hævet 12.000 kroner ulovligt på kvindens konto, og da klokken var tæt på bankens lukketid, tilbød “banken” at sende en medarbejder ud til kvindens hjem for at hente hendes kort.

Kort efter dukkede to mænd op på kvindens bopæl, og før kvinden kunne nå at få spærret sit kort, var der hævet 15.000 kroner fra hendes konto.

Politiet: Ring altid tilbage til banken for at tjekke

Politiet opfordrer til, at man altid er særdeles varsom, hvis man bliver kontaktet af personer, der udgiver sig for at være fra ens bank, kommune eller anden myndighed.

Ring for eksempel tilbage til banken for at tjekke, om opkaldet faktisk kom fra dem. Giv desuden aldrig kort, koder eller personlige oplysninger ud.

Tal gerne med ældre medborgere om det. Har du for eksempel bedsteforældre i familien eller en ældre nabo, vil det være godt at tage en snak med dem om, hvad de skal være opmærksomme på, hvis de bliver kontaktet af en fremmed.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.