To ældre snydt af bedragere i telefonen

Skaelskor.News — Kort efter kom en “medarbejder” fra banken forbi den 92-årige i Skælskør, og det lykkedes ham at få udleveret betalingskort, pinkode og et kontant beløb, skriver politiet.

Onsdag var to ældre borgere udsat for bedrageri i telefonen, hvilket var en 92-årig mand fra Skælskør og en 88-årig kvinde fra Præstø. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

En “medarbejder” fra banken kom forbi

Den 92-årige mand fra Skælskør anmeldte, at en “bankmand” fra Nordea havde ringet og fortalt, at banken var i færd med at kontrollere kundernes dankort og kontanter. Kort efter kom en “medarbejder” fra banken forbi, og det lykkedes ham at få udleveret såvel betalingskort, pinkode og et kontant beløb. Bankmanden lovede at komme retur, når pengesedlerne var blevet kontrolleret. Imidlertid blev der hævet et kontant beløb på kortet, inden det blev spærret.

Den 88-årige kvinde fra Præstø blev udsat for noget lignende. Også denne gang påstod de kriminelle at være fra Nordea, og “bankmanden” hævdede, at der havde været mange tilfælde af tyveri i Præstø, så en “ansat” kom senere forbi og slap afsted med både betalingskort og nogle smykker. Også her lykkedes det forbryderne at hæve et kontant beløb, før den 88-årige fik spærret kontoen. Politiet efterforsker begge anmeldelser som bedrageri.

Politiet opfordrer til, at pårørende til ældre og til for eksempel andre mindre rutinerede internetbrugere tager en snak med dem om, hvad de skal gøre, hvis de får et opkald som beskrevet ovenfor. Et godt råd er, at man afbryder samtalen, og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan hjælpe. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/1n7p