Keramikfestivalen Claytopia i Guldagergaard

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Skaelskor.News – »Claytopia-festivalen vil styrke kommunens kultur- og turismeprofil, og understrege Skælskørs ry som kulturelt centrum på Vestsjælland,« lyder det fra Kultur- og Fritidsudvalget.

Drømmer du om keramik i verdensklasse og en masse spændende aktiviteter? Så er Claytopia på Guldagergaard i juli noget for dig. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Tilbagevendende udendørs festival i en hel måned

Det internationalt anerkendte keramiske forsknings- og videnscenter Guldagergaard i Skælskør afholder til sommer den udendørs keramikfestival “Claytopia”.

Det skal være en tilbagevendende månedlang udendørs festival i juli måned med fokus på keramik.

Claytopia vil finde sted samtidig med Keramikfestivalen i Skælskør, der forventes at blive afholdt onsdag den 14. juli, men er et selvstændigt arrangement på Guldagergaard uden direkte tilknytning til keramikfestivalen.

Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune har besluttet at støtte Claytopia med 300.000 kroner.

»Claytopia-festivalen vil styrke kommunens kultur- og turismeprofil, og understrege Skælskørs ry som kulturelt centrum på Vestsjælland. De udendørs rammer for festivalen giver mulighed for at præsentere kunsten på en ny måde, som sikkert vil tiltrække et bredt publikum, og bidrage til at flere opdager Skælskørs mange fortræffeligheder,« siger Jørgen Andersen (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Faglige værksteder for voksne og ler-værksteder for børn

Festivalen vil være åben for publikum i den gamle have med artist-talks, musik og debatter samtidig med, at de inviterer til udendørs udstillinger og rykker faglige værksteder udenfor til blandt andet hands-on-demoer med professionelle kunstnere og et udendørs ler-værksted for børn.

Publikum kan komme helt tæt på, også langt væk fra, da alle debatter og events vil blive lagt ud live på sociale platforme.

Tilskuddet fra Slagelse Kommune skal bruges til blandt andet udstyr og markedsføring.

»Ambitionsniveauet er højt, og vi håber, at corona tillader så mange som muligt at besøge Guldagergaard. I Kultur- og Fritidsudvalget lægger vi vægt på, at der er noget for enhver smag, hvad enten du vil prøve kræfter med at lave din egen keramik, spise streetfood, eller om du vil købe kunsten med hjem. Vi glæder os til de mange spændende aktiviteter,« siger Ebbe Ahlgren (V), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Øverst: Guldagergaard i Skælskør. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.