Inddragelsesproces og borgermøde i Skælskør

Skaelskor.News – Sidste år besluttede Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune at stoppe arbejdet for at etablere en sluse ved Slagternæse, fordi slusen ville komme til at ligge i beskyttet natur. Derfor er arbejdet med en landbaseret højvandssikring i Skælskør nu skudt i gang. Det sker med et borgermøde torsdag den 29. februar på Skælskør Bibliotek.

Den 29. februar 2024 bliver inddragelsesprocessen om en ny højvandssikring af Skælskør skudt i gang, når Slagelse Kommune inviterer til borgermøde på Skælskør Bibliotek. Inddragelsesprocessen skal munde ud i en række anbefalinger til, hvordan højvandssikringen kan passes ind i Skælskørs bymiljø. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Frygter en landbaseret højvandssikring af beton

Sidste år besluttede Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune at stoppe arbejdet for at etablere en sluse ved Slagternæse. Det skete efter en forundersøgelse, der viste, at det ikke vil kunne gennemføres inden for lovens rammer, fordi slusen ville komme til at ligge i et område med beskyttet natur. Det er baggrunden for, at arbejdet med en landbaseret højvandssikring i Skælskør nu bliver skudt i gang. Det sker med et borgermøde torsdag den 29. februar kl. 17.30-19.30 på Skælskør Bibliotek.

»Der er mange, som frygter, at en landbaseret højvandssikring vil blive en skæmmende betonmur, som ikke vil passe ind i Skælskørs bymiljø. Men kan vi i stedet bruge byens identitet med keramik og kunst til at forme højvandssikringen? Er det noget andet, vi skal lægge vægt på? Det vil vi gerne have input til, og derfor genstarter vi nu idéprocessen, ved at spørge borgerne. Vi har brug for borgernes input, så vi ender med et projekt, som også passer til byens identitet,« siger byrådsmedlem Jørgen Grüner (SF), der er formand for Klima- og Miljøudvalget.

Skal munde ud i et idekatalog og en række anbefalinger

Inddragelsesprocessen indbefatter også to workshops, og meningen er, at den skal løbe frem til sommeren, hvor den skal munde ud i et idekatalog og en række anbefalinger til udviklingen af højvandssikringen.

»Vi står over for klimaforandringer, som gør Skælskør mere udsat for oversvømmelser. Derfor er der brug for en højvandssikring af Skælskør, men vi vil gerne have en dialog om, hvordan vi inddrager byens identitet i udviklingen af højvandssikringen. Derfor håber jeg, at så mange som muligt møder op til borgermødet, så vi kan få så mange ideer på bordet som muligt,« siger byrådsmedlem Anders Koefoed (V), der er næstformand i Klima- og Miljøudvalget.

Alle interesserede er velkomne, men af hensyn til plads og forplejning kræver det tilmelding på: www.slagelse.dk/HoejvandSkaelskoer.

Øverst: Skælskør Havn. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/hxm1