Guldagergaard med nyt festivalsunivers i juli

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Skaelskor.News – Programmet er fyldt med samtaler, mad, koncerter med musikere som Sanne Salomonsen, Sko/Torp og Mads Langer samt keramik fra kunsthåndværkere og samtidskeramikere.

Corona-krisen har tvunget Nordeuropas største keramikværksted, Guldagergaard i Skælskør, til at tænke kreativt. Derfor byder det internationalt-anerkendte videns- og formidlingscenter i hele juli på et nyt festivalsunivers, Claytopia.

Programmet er fyldt med samtaler, mad, koncerter med musikere som Sanne Salomonsen, Sko/Torp og Mads Langer – og selvfølgelig keramik fra danske og internationale kunsthåndværkere og samtidskeramikere.

Festivalen bygger samtidig videre på en stigende keramiktrend. Det oplyser Guldagergaard i en pressemeddelelse.

Åben, udendørs udstilling i centerets skulpturpark

Keramik er på det seneste blevet et hurtigt-voksende håndværk, og megatrenden har skabt både hjemmekeramik, glaseringscaféer og aftenskolekurser med venteliste herhjemme.

Den store interesse for at arbejde med ler har fået det største keramikværksted i Nordeuropa, Guldagergaard, til at lancere en åben, udendørs udstilling i videns- og forskningscenterets skulpturpark i Skælskør i hele juli under navnet Claytopia.

Udover at stifte bekendtskab med en række keramik-kunstnere som den ukrainske keramiker Janina Myronova og den amerikanske potte- og figurskaber CJ Carter, der som queer-person (en ikke-heteroseksuel person, red.) beskæftiger sig meget med regnbue-glaseringer, kan besøgende også glæde sig til koncerter med Sanne Salomonsen, Mads Langer, Alberte, Sko/Torp og en række flere.

Alsidigt program med oplevelser for hele familien

Claytopia er både en keramikfestival med samtidskeramik i verdensklasse fra ind- og udland og en hyggelig familieoplevelse for store og små med cinematique, børneworkshops og samtalesaloner.

Publikum kan derudover også opleve kulturkommentator på Berlingske Anne Sophia Hermansen tale med kulturpersonligheder som professor Svend Brinkmann, designer Jim Lyngvild og politisk kommentator Søs Marie Serup om temaer som kultur, kunst, kærlighed, eksistens, videnskab, tro og det gode liv.

»Vi har arbejdet benhårdt på at gøre Claytopia til virkelighed og lavet et alsidigt program, der både kan kaste fokus på den professionelle kunst og samtidig være en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Det er første gang, at vi gør sådan noget, men corona-krisen har tvunget os ud på kanten og fået os til at tænke kreativt,« siger Mette Blum Marcher, der er direktør for Fonden Guldagergaard, og fortsætter:

»Vi vil gerne vise, hvad samtidskeramikken kan – og at Guldagergaard er et skabende sted. Med Claytopia søsætter vi et oplevelsesunivers i vores unikke have. Det er et strategisk sats, som bliver en fast del af vores keramiske center.«

Claytopia After Dark med koncerter, sunset-bar og food trucks

På udvalgte datoer under keramikfestivalen tilføjer Guldagergaard et ekstra lag til programmet med koncerter, lounge, sunset-bar og food trucks.

På programmet for Claytopia After Dark er blandt andet koncerter med danske artister, underholdning med Bobo Moreno og brændingsskulptur med Janina Myronova.

»Vi er stolte over, at Claytopia kan trække så store navne til sig, og vi håber naturligvis, at festivalen er noget, som folk vil bakke op om, så vi kan vække en endnu større interesse for keramikkens verden,« afslutter direktøren for Fonden Guldagergaard.

Claytopia er en tilbagevendende, månedlang keramikfestival, der hvert år kommer til at ligge i juli, og Guldagergaard er et videns- og formidlingscenter, hvor den keramiske kunst skabes.

Billetsalg sker via www.claytopia.dk fra den 19. maj.

Festivaludstillere på Claytopia:

 • Janina Myronova
 • Sten Lykke Madsen og venner
 • CJ Carter
 • Claydies
 • Vibeke Nielsen & Rasmus Eliasen
 • Tone Andersen
 • Oliver Harding
 • Ulla Sonne
 • Afgangsklassen fra Århus Kunstakademi.

Koncertprogram på Claytopia:

 • Den 2. juli kl. 20.00 Anders Blichfeldt
 • Den 15. juli kl. 20.00 Sko/Torp
 • Den 16. juli kl. 20.00 Dorthe Gerlach
 • Den 17. juli kl. 20.00 Brændingsskulptur med Janina Myronova og underholdning med Bobo Moreno
 • Den 22. juli kl. 20.00 Sanne Salomonsen
 • Den 23. juli kl. 20.00 Alberte
 • Den 24. juli kl. 20.00 Mads Langer.

Øverst: Guldagergaard i Skælskør. (Foto: Guldagergaardr). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.