Foreningslivet rykker ind i tomme butikslokaler

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Skaelskor.News – Skælskør Marinegarde rykker ind på Nytorv 6 i Skælskør, og andre foreninger kan benytte lokalet hele gratis.

Fra den 1. november rykker Skælskør Marinegarde ind i et lokale på Nytorv 6 i Skælskør. Andre interesserede foreninger vil også kunne benytte lokalet. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Foreninger kan anvende lokalet helt gratis

Skælskør Marinegarde er meget mere end de flotte uniformer, den imponerende march og de festlige toner, som man møder på gaden. Men for mange er kendskabet til marinegardens aktiviteter måske begrænset.

Samtidig har corona-nedlukningen været hård for mange foreninger, herunder Skælskør Marinegarde. Derfor har marinegarden synliggjort sig selv og deres aktiviteter i et lejet lokale på Algade i løbet af sommeren. Formålet var at få flere medlemmer.

Den mulighed kan nu fortsætte, efter marinegarden har fået tilskud til lokalelejen fra Kultur- og Fritidsudvalget. Det bliver på Nytorv 6 i Skælskør fra den 1. november. Andre interesserede foreninger og lignende vil også kunne benytte lokalet efter aftale med Skælskør Marinegarde, og det er helt gratis.

Styrke fællesskabet og foreningslivet i Skælskør

Kommunens kultur- og fritidsudvalg ser det som en ny og spændende tilgang til udvikling og synliggørelse af foreningerne i Skælskær:

»Vi har et meget bredt og varieret foreningsliv, som vi i Kultur- og Fritidsudvalget gerne vil støtte,« siger Anne Bjergvang (S), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Skælskør Marinegardes tilsagn om, at andre foreninger kan benytte lokalet i Algade sammen med Skælskør Marinegarde, kan styrke foreningsfællesskaberne på tværs i Skælskør. Det er en ny spændende tilgang til udvikling og synliggørelse af foreningerne, som jeg glæder mig til at se resultatet af.«

Samtidig kan foreninger i de tomme butikslokaler være med til at skabe en mere levende og attraktiv bymidte.

»Rigtig mange mindre byer i provinsen har tomme butikslokaler stående. I Skælskør har man før gentænkt muligheden for at fylde de tomme lokaler op på en spændende måde for eksempel med kunstudstillinger. Når foreningerne rykker ind i de tomme lokaler, er det også med til at skabe en mere levende og attraktiv bymidte,« siger Troels Brandt (RV), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Forhåbentlig vil den ekstra synlighed også betyde flere medlemmer til foreningen og til andre, da Skælskør Marinegarde også inviterer andre foreninger indenfor i lokalet. Det er en åben nytænkende måde, at åbne foreningsfællesskabet op og invitere andre foreningsfællesskaber ind. Det skal nu yderligere prøves af i 6 måneder, og vi glæder os i udvalget til at følge det.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.