Borgmester John Dyrby Paulsen stiger op i pylonerne

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Borgmester John Dyrby Paulsen og vinderen af Danmarks Indsamlingens aktion besøger toppen af Storebæltsbroen den 8. august.

I hele landet har borgmestre og kommuner sat unikke oplevelser og varer på auktion i forbindelse med Danmarks Indsamling. I år var det Slagelse Kommune, der vandt med det højeste beløb på over 23.000 kroner.

Det skriver Slagelse Kommune i en usædvanlig sen pressemeddelelse. Danmarks Indsamling sendte allerede sin pressemeddelelse den 6. februar.

Vinder kommer med op i pylonerne og får en borgmesterfrokost

Hvert år bliver hele Danmark sat på auktion til Danmarks Indsamling. Borgmestrene kæmper hårdt om at blive den kommune, der kommer op på det højeste beløb til “Danmark på Auktion”.

I år var der både politikere, der satte særlige omvisninger på Christiansborg og middage på auktion og kommuner, der bød på unikke oplevelser, som kun de kunne tilbyde.

En af disse kommuner var Slagelse Kommune, der satte en tur op i Storebæltsbroens pyloner og derefter frokost sammen med Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S). En oplevelse, der kom op på hele 23.275 kroner inklusive salær, der også går til Danmarks Indsamling.

På andenpladsen ligger Aalborg Kommune med et beløb på 22.050 kroner. Roskilde Kommune kom op på 9.555 kroner og fik dermed en tiendeplads på landsplan og en andenplads i Region Sjælland.

»Det er ikke sikkert, at det var frokosten med mig, som gav os sejren. Men det ændrer ikke på, at vi er stolte af sejren, og jeg vil gerne takke Sund og Bælt for samarbejdet,« siger borgmester John Dyrby Paulsen og fortsætter:

»Jeg er glad for, at Storebæltsbroen og den smukke udsigt ud over Slagelse Kommune og Danmark kan være med til at gøre en forskel for piger verden over.«

Den 8. august 2019 besøger borgmesteren toppen af Storebæltsbroen sammen med vinderen af auktionen.

Læs også: Kom til tops sammen med borgmester John Dyrby Paulsen.

Mange drømmer om at få lov at stige de 254 meter til vejrs

For mange er det en drøm at få lov at stige de 254 meter til vejrs i broens pyloner og få et view over Storebælt. Det er kun få heldige mennesker, der får lov at komme op i pylonerne.

Årsagen er, at der er en del sikkerhedsforskrifter, der skal overholdes, og Sund og Bælt har ikke mulighed for at imødekomme alle de mange anmodninger, de får.

Med førstepladsen følger en glasskulptur skabt af glaskunstneren Mikkel Yerst, som vil pryde Slagelse Kommunes borgmester John Dyrby Paulsens kontor frem til næste “Danmark på Auktion”.

Indsamlet omkring 1,1 milliarder gennem 13 års indsamlinger

Danmarks Indsamling 2019 satte fokus på de frygtelige og fatale forhold, mange piger i verden vokser op under. I år blev indsamlingsresultatet 71.708.004 kroner, hvilket betyder, at Danmarks Indsamling har indsamlet omkring 1,1 milliarder kroner gennem 13 års indsamlinger.

Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge. I Danmark tager vi det for givet; det er en kulturel selvfølge. Men andre steder i verden er virkeligheden ikke for børn – og slet ikke for piger.

Her er mishandling og overgreb hverdag for alt for mange piger. De bliver handlet som prostituerede og holdt som husslaver. De bliver tvunget til at slå ihjel som børnesoldater. De bliver giftet væk til mænd, der kunne være deres fædre. De bliver mødre, mens de selv er børn.

En del af disse mange børn fik ved Danmarks Indsamlingen 2019 en stor håndsrækning fra den danske befolkning.

Øverst: Borgmester John Dyrby Paulsen med glasskulptur skabt af glaskunstneren Mikkel Yerst. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.