Aktion i Korsør for at bevare bus 460 hele vejen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Korsor.News – »Det er komplet uholdbart, hvis vi ikke kan komme rundt uden bil,« siger folketingskandidat Linda Hansen. Derfor har hun taget initiativ til aktionen “Bevar bus 460 – hele vejen!” på fredag.

Bus 460 er kun en af flere ruter på Sjælland, Lolland og Falster, der risikerer at lukke eller at blive beskåret. 460’eren skal ifølge spareplanen ikke længere køre mellem Korsør og Skælskør. Men det er uholdbart.

Det mener flere, herunder folketingskandidat for Enhedslisten i Slagelse-kredsen, Linda Hansen. Derfor har hun taget initiativ til at mødes i Korsør for at samle underskrifter, dele karameller ud og uddele Bevar bussen-klistermærker.

Taler om udvikling, men kaster ansvaret fra sig

»Jeg håber, vi bliver mange, der vil vise, at vi støtter 460’eren. For busserne i den grad er med til at binde kommunen sammen. Derfor vil vi råbe politikerne op, inden de skærer ned på ruten her. Vi skal råbe så højt, at de kan høre det både i regionen, men også på Christiansborg, hvor de taler om sammenhæng og udvikling udenfor storbyerne, men kaster ansvaret fra sig, når der skæres ned,« siger Linda Hansen og fortsætter:

»Velfærd er jo også at have ordentlig offentlig transport. Det er komplet uholdbart, hvis vi ikke kan komme rundt uden bil. Vi har brug for bussen for at komme til badminton, på familiebesøg, til lægen og meget andet.«

Pres på politikerne før den endelige beslutning

»Den endelig beslutning om nedskæringer på busserne tages i december. Så det er nu, der skal pres på de ansvarlige politikere både i regionen og i Folketinget. Så kom og skriv under for 460’eren på fredag,« pointerer Linda Hansen.

Mandag den 29. oktober 2018 vedtog Forretningsudvalget i Region Sjælland, at kommunerne skal have mulighed for at vurdere, om de kan eller vil overtage nogle busruter.

Resultatet skal drøftes på Forretningsudvalgets næste møde, inden sagen skal afgøres af selve Regionsrådet. Derfor vil Regionsrådet først vedtage nedskæringerne mandag den 3. december 2018.

Det konkrete forslag fra administrationen i Region Sjælland vedrørende busrute 460 Korsør – Skælskør – (Stigsnæs Havn) går ud på, at Region Sjællands andel (Korsør – Skælskør) af busbetjeningen skal ophøre.

Aktionen “Bevar bus 460 – hele vejen!” foregår fredag den 2. november kl. 14.00 på Casper Brands Plads i Korsør, hvor de blandt andet vil synge Blaffersangen.


Grafik: Enhedslisten.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.