Varm onsdag med en times mere sol

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Allerede i går mandag havde dagslyset vundet en time over mørket, og det bliver lunt i morgen onsdag.

I mandags var dagen allerede en time længere, end den var ved vintersolhverv før jul. Det betyder, at solen er oppe i over 8 timer, og at der bliver lagt omkring 3½ minut til hver eneste dag.

Den første time tog omkring en måned, men frem mod jævndøgn den 20. marts går det hurtigere og hurtigere, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Samtidig fortæller DMI, at Danmark får en tur med varmeblæseren i morgen onsdag. Der er tale om et højtryk sydøst for landet, som samarbejder med lavtryk i Atlanten. Dermed bliver der sendt mild luft op til os fra sydvest.

Ifølge prognoserne kan temperaturen måske nå helt op på tocifrede plusgrader, og vagtchefen nævner endda hele 11°C i landsudsigten for onsdag. Vi ser 10°C rimelig tit, men 11°C eller varmere er et sjældent fænomen.

“11°C eller varmere er […] sjældent. Det er blot sket i 12 januar-måneder, siden vi startede med de landsdækkende målinger i 1874,” fortæller klimatolog Mikael Scharling.

Dog skal vi ikke regne med mere end 9°C sidst på dagen i Slagelse Kommune, og det forsætter antageligt med både regn og byger.

Genrefoto: Lewy Ryan / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.