Tre sportshaller afsættes til flygtninge

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse News – »Vi har alle fulgt med i rædslerne i Ukraine, så når vi bliver spurgt om, vi kan hjælpe, så stiller vi selvfølgelig op. Det er ikke sikkert, at vi får behov for at tage hallerne i brug. Men nu går vi i gang med at forberede os, så vi er klar, hvis det bliver nødvendigt,« lyder det fra borgmesteren.

Tre sportshaller i Slagelse Kommune kan med kort varsel blive lukket for at gøre plads til op til 300 ukrainske flygtninge, hvis der pludselig kommer mange flygtninge til Danmark. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Alle aktiviteter kan blive lukket med kort varsel

UV-Hallen i Slagelse, Storebæltshallen i Korsør og Vemmelevhallen kan med kort varsel blive omdannet til modtagefaciliteter for op til 300 flygtninge fra Ukraine, hvis det bliver nødvendigt.

Slagelse Kommune har givet Politiet tilsagn om, at de tre haller kan tages i brug til flygtninge, hvis der pludselig kommer en stor bølge af flygtninge fra Ukraine. Det betyder, at de tre haller kan blive lukket med kort varsel for gøre plads til ukrainske flygtninge.

»Vi har alle fulgt med i rædslerne i Ukraine, så når vi bliver spurgt om, vi kan hjælpe, så stiller vi selvfølgelig op. Det er ikke sikkert, at vi får behov for at tage hallerne i brug. Men nu går vi i gang med at forberede os, så vi er klar, hvis det bliver nødvendigt,« siger borgmester Knud Vincents (V).

Vil forsøge at tage hensyn til store arrangementer

Hvis hallerne skal bruges til flygtninge, vil de normale aktiviteter i hallerne blive aflyst, og så skal hallerne bruges som såkaldte modtagefaciliteter, hvor flygtninge kan bo de første 24 timer i Danmark før de sendes videre til Udlændingestyrelsens modtagecentrer.

Om der bliver behov for at tage alle tre haller i brug på en gang, og hvor længe det eventuelt vil være nødvendigt at lukke hallerne, er usikkert. Men det kan komme til at ske med meget kort varsel, og hvis det sker, vil det komme til at betyde, at blandt andet træning, turneringer og arrangementer i hallerne kan blive aflyst med kort varsel. Derfor varsler Slagelse Kommune det allerede nu.

»Vi vil forsøge at tage hensyn til store arrangementer, hvis det kan lade sig gøre, og vi vil forsøge, at gå i dialog med hallerne og deres brugere, så vi undgår at ramme foreningerne hårdere end nødvendigt. Men jeg håber også, at der er forståelse for, at vi står i en særlig situation, og der kan blive behov for, at vi også hjælper til her i Slagelse Kommune,« siger Knud Vincents.

Der arbejdes på flere andre niveauer med hjælp

Udover tilsagn om hallerne arbejdes der på flere andre niveauer for at hjælpe det ukrainske folk.

»Vi skal på ingen måde være med til kaste penge i Putins krigskasse, og derfor udfaser vi alle investeringer der måtte kunne føres til Rusland. Det lyder måske af lidt, men vi må gøre, hvad vi kan for at hjælpe,« tilføjer byrådsmedlem Christopher Trung (K) og fortsætter:

»Tusind tak til alle, der bidrager med hvad de kan for at hjælpe til. Stort som småt. Jeg kan mærke at hårene letter sig, når jeg ser på< hvordan vi som samfund er i fuld gang med en mobilisering for at sikre den bedste modtagelse af de kommende ukrainske flygtninge, herunder familier, børn, unge og ældre.«

Øverst: Vemmelevhallen. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.