Aflever din peberspray i politiets ekspeditioner

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Fra i dag er peberspray ulovlig, men indtil den 31. marts 2021 kan du aflevere din peberspray hos politiet uden at overtræde våbenlovgivningen.

Siden den 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem, men fra i dag rulles ordningen tilbage.

Hvis du har en peberspray liggende, kan du derfor frem til den 31. marts 2021 aflevere den hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray

Tilbagerulningen af peberspraysordningen betyder, at det fra 1. februar 2021 igen bliver ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentligt tilgængelige steder uden særlig tilladelse.

Men i en overgangsperiode på to måneder – fra den 1. februar til den 31. marts 2021 – kan man som borger uden konsekvenser aflevere sin peberspray hos politiet.

I samme periode er det derfor også lovligt at transportere en peberspray, hvis man er på vej hen for at aflevere den på et af politiets afleveringssteder.

Du kan aflevere din peberspray på Antvorskov Alle 139

I Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds kan du i de næste to måneder aflevere din peberspray i politikredsens borger-ekspeditioner, der ligger i Slagelse på Antvorskov Alle 139 eller i Næstved, Vordingborg, Nykøbing og Nakskov.

»Vi har gode folk, der sidder klar i vores åbningstider i vores ekspeditioner til at tage imod folks peberspray. Vi opfordrer alle til at komme ind med dem, så de kan blive destrueret og så folk ikke “brænder inde med dem”, for om to måneder bliver det jo strafbart at opbevare peberspray i eget hjem,« siger fungrende vicepolitiinspektør Casper Andersen.

Hvis helt særlige omstændigheder umuliggør, at man kan indlevere sin peberspray mellem den 1. februar og den 31. marts 2021, så kan man stadig indlevere sin peberspray efter periodens udløb.

Det kan for eksempel være ved alvorlig sygdom eller et længerevarende ophold uden for Danmark – pebersprayen skal dog indleveres snarest muligt efter, at omstændighederne ikke er til stede længere.

Øverst: Slagelse Politigård. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.