Tre ud af fire danskere forventer terror inden 5 år

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

74% af befolkningen finder det det sandsynligt eller meget sandsynligt, at Danmark bliver ramt af terror inden fem år. Det er en stigning på over 35% på blot to år.

Tre ud af fire danskere finder det sandsynligt eller meget sandsynligt, at Danmark bliver ramt af terror inden for de næste fem år. Det oplyser Beredskabsstyrelsen.

Det er 74% af befolkningen, men for to år siden var det blot 55%, som fandt det sandsynligt eller meget sandsynligt, at Danmark ville blive ramt af terror. Det er en stigning på 35%

Dog er det kun 58 procent af befolkningen, som ligefrem er bekymrede eller meget bekymrede for, at Danmark bliver ramt af terror; og det er blot 46%, som er bekymrede eller meget bekymrede for direkte at blive påvirket af terror.

43% af danskerne vurderer i høj grad eller i meget høj grad, at Danmark har et beredskab, som kan håndtere terror.

“Jeg forstår godt, at mange bekymrer sig for terror, når man ser på de senere års angreb i Danmark og udlandet. Men det er vigtigt, at vi står imod og ikke ændrer vores adfærd og hverdag. Det er det, terroristerne ønsker. Vi tager selvfølgelig danskernes bekymringer alvorligt og arbejder hele tiden for at øge trygheden og sikkerheden i Danmark,” siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Bemærk i øvrigt, at 23% af danskerne svarer enten forkert eller svarer “ved ikke”, når de bliver spurgt, hvilket nummer de skal ringe til, hvis de kommer ud for en akut livstruende situation. Nummeret er: 1-1-2.

Det er anden gang, at Beredskabsstyrelsen foretager en måling af Danskernes Risikoopfattelse. Undersøgelsen er repræsentativ for den danske befolkning og er udført af VoxMeter, oplyser Beredskabsstyrelsen.

Link til: Danskernes Risikoopfattelse 2017 (pdf)

Foto: Zabelin / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.