Tour de France i Slagelse udskydes et år

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Tour de France gennem Slagelse Kommune udskydes til 2022. Det betyder, at Tour de France-rytterne ikke kører gennem Slagelse og Korsør den 3. juli 2021.

Den danske Tourstart flyttes til den 1.-3. juli 2022.

Bestyrelsen bag Tour de France i Danmark, Grand Départ Copenhagen Denmark 2021, er blevet enige med den franske løbsarrangør om at udskyde den med et år. Det skriver Grand Départ Copenhagen i en pressemeddelelse.

Tour de France 2021 rykkes en uge frem som følge af OL

Bestyrelsen bag den danske Tour-organisation er nået til enighed med den franske løbsorganisation A.S.O. om en løsning, hvor den danske tourstart udskydes til 2022.

Det betyder, at Tour de France-rytterne ikke kommer til at køre gennem Slagelse Kommune den 3. juli 2021, som tidligere aftalt, og som vi skrev om den 4. februar.

Læs også: Slagelse gør klar til Tour de France 2021.

En flytning har været nødvendig, da Tour de France i 2021 er blevet rykket en uge frem som følge af OL i Tokyo, hvilket ville kollidere med blandt andet Københavns værtskab for EM i fodbold.

»Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre en dansk tourstart i 2022. Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere,« siger bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark og overborgmester i København, Frank Jensen (S), og fortsætter:

»Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når tourstarten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand. Jeg vil gerne takke alle parter, ikke mindst erhvervsministeren og A.S.O. og Christian Prudhomme for at være med til at finde en fælles, god løsning.«

Der forventes ikke ændringer for de tre danske etaper

De danske tour-arrangører forventer ikke ændringer for de tre danske etaper. Der er fuld opbakning til udskydelsen fra de fem danske mål-og startbyer. Nu skal det nationale toursekretariat have en dialog med de otte gennemkørselskommuner om de ændrede datoer.

»Tourstart i sommeren 2022 er den bedste løsning under disse særlige omstændigheder. Under etaperne kommer vi til at vise Danmark frem på smukkeste vis for hele verden og får samtidig skabt den helt rigtige synlighed for dansk erhvervsliv og turisme. Det bliver en kæmpe dansk begivenhed i 2022,« siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Bestyrelsen bag Grand Départ Copenhagen Denmark har enstemmigt valgt at takke ja til A.S.O.’s tilbud om at rykke den danske tourstart til 2022. Næste skridt er, at der skal underskrives en formel aftale med A.S.O., og der skal være en politisk proces med godkendelse hos byrådene og staten.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Razvan / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.