Stram Kurs godkendt som opstillingsberettiget

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – Ministeriet har godkendt Stram Kurs, som tidligere har demonstreret i Korsør og Slagelse. Det er samtidig kommet frem, at Rasmus Paludan har ændret sin adfærd efter slag i hovedet, og at han skulle have “bistand til at genoprette sociale kompetencer”.

Stram Kurs er godkendt af Økonomi og Indenrigsministeriet som opstillingsberettiget parti til det kommende folketingsvalg og stiller op under bogstavet “P” på stemmesedlen.

Det skriver Stram Kurs på Facebook, og Økonomi- og Indenrigsministeriet har bekræftet det over for Jyllands-Posten.

Vælgererklæringer voksede med mere end 1.000 dagligt

Partileder Rasmus Paludan oplyser, at hans parti “Stram Kurs” nu er godkendt som opstillingsberettiget til folketingsvalget.

Tidligere havde det ikke mange vælgererklæringer. Men efter urolighederne i forbindelse med en demonstration på Nørrebro steg antallet af vælgererklæringer kraftigt og voksede på et tidspunkt med mere end 1.000 dagligt.

En meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, giver det nye parti 2,4 procent af stemmerne. Det skriver Jyllands-Posten.

Demonstration i Slagelse med slagsmål, vold og røgbomber

Rasmus Paludan og Stram Kurs Ungdom er især kendt i Slagelse og Korsør for sine demonstrationer på Motalavej på Halsskov og i Ringparken i Slagelse Nordby, hvor flere lokale unge stod bag en del optøjer.

En lille gruppe fra Stram Kurs Ungdom besøgte først Motalavej på Halsskov, hvor det forløb relativt roligt, om end der blev kastet med skraldespande. Der blev også tændt ild til en knallert.

Det var noget mere voldsomt i Ringparken, hvor der blev kastet med røgbomber på Ndr. Ringgade, før Paludan dukkede op med sit lille følge og tog opstilling ved Basaren. Her opstod en del sammenstød mellem politi og folkemængde.

Læs også: Indvandrerkritisk advokat møder modstand i Ringparken.

Politiet fik efterfølgende identificeret en række drenge og mænd, som blev sigtet eller er sigtet for forskellige overtrædelser. Disse sager kører stadig i Retten i Næstved

Nogle for overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, og andre for overtrædelser af forskellige bestemmelser i straffeloven såsom maskeringsforbud, vold mod politiet, deltagelse i slagsmål og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Læs også: 17 sigtes efter demonstration i Ringparken.

Slag i hovedet medførte en adfærdsændring hos Paludan

Rasmus Paludan har selv været i retten flere gange i andre anledninger. Han blev blev idømt 14 dages betinget fængsel den 5. april 2019 for racistiske udtalelser. Dog er sagen anket til landsretten.

Desuden blev Rasmus Paludan idømt dagbøder i 2015 for fornærmelig tiltale mod en betjent. Under denne retssag blev det i øvrigt oplyst, at Rasmus Paludan var udsat for et færdselsuheld i 2005.

Ved ulykken slog han hovedet, hvilket medførte en adfærdsændring, således at han fik svært ved at klare konflikter. Han fik en méngrad på 25 procent og et erhvervsevnetab på 25 procent. Det fremgår af Ugeskrift for Retsvæsen.

Rasmus Paludan forklarede i retten, at han efter ulykken fik meget svært ved at tolerere andre menneskers fejl uden selv at blive meget frustreret. Det skriver Radio24syv.

Radio24syv skriver endvidere, at det fremgår af sagen, at der blev fremlagt uddrag af en psykiatrisk erklæring og neuropsykologiske undersøgelser, som blev foretaget i 2008, hvilket er tre år efter ulykken.

Rasmus Paludan har siden haft brug for “bistand til at genoprette sociale kompetencer”. Det skriver Ekstra Bladet.

Øverst: Rasmus Paludan. (Arkivfoto: Slagelse Media). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.