Spis lokalt ved årets Smag Lokalt-madfestival

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Kokke- & Tjenerskolen, Kok 25 og Roots4 er med blandt en bred vifte af spisesteder, som du kan besøge i årets Smag Lokalt-madfestival i uge 41.

Fra Bisserup i syd til Sjællands Odde i nord og fra Røsnæs i vest til Orø i øst produceres sublime egnsunikke produkter, som Destination Sjællands spisesteder nyder godt af.

Det kan gæsterne ved årets Smag Lokalt-madfestival konstaterer ved selvsyn, når de besøger de deltagende spisesteder i uge 41 (fra mandag den 5. oktober 2020), hvor festivalen løber af stablen.

»Ugens menuer byder på alt fra krondyr fra Kattrup Skove over selleri fra Søren Wiuff til vin fra Dyrehøj Vingaard,« lover Jens Müller, der er direktør i Destination Sjælland, som står bag Smag Lokalt. Det skriver Destination Sjælland i en pressemeddelelse.

Favner hele destination – herunder hele Slagelse Kommune

Listen af deltagende spisesteder er rekordlang og favner hele Destination Sjælland med blandt andre Restaurant SuRi, Støvlet Katrines Hus og Restaurant Næs.

Destination Sjælland er destinationsselskabet for Sjællands Vestkyst, som dækker Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Slagelse og Sorø kommuner.

»Vi er stolte af og glæder os over, at 15 spisesteder i år deltager i Smag Lokalt. I Slagelse Kommune er det blandt andet Kok 25, Roots4 og Vilcon Hotel & Konferencegaard, der er med på plakaten,« afslører direktøren.

ZBC’s Kokke- & Tjenerskolen på Valbyvej 69 i Slagelse Nordby er også med på listen over deltagende spisesteder.

Ligeledes er der stor opbakning fra områdets producenter, hvor leverandørerne for eksempel tæller yoghurt fra Ostebørsen, muslinger fra Isefjorden og selvfølgelig friske sprøde grøntsager fra Den Gamle Gaard, Skelleris og Lammefjordens mange avlere.

Flere spisesteder er allerede fyldt op på de populære dage

Sidste år spiste mere end 600 gæster på de lokale restauranter i løbet af madfestivalen, hvor dogmet er, at spisestederne kreerer specielle to-retters menuer baseret på minimum fem egnsunikke produkter fra Destination Sjællands dygtige producenter.

Læs også: Direkte fra mark til bod på Nytorv.

»Som gæst får du mulighed for at smage de mange forskellige og kreative fortolkninger af områdets råvarer. Du kan godt glæde dig til en spiseoplevelse ud over det sædvanlige,« fortæller Jens Müller og fortsætter:

»Billetsalget er allerede godt i gang, hvor flere af spisestederne allerede har tændt røde lamper på de specielt populære dage.«

Læs mere på: smag-lokalt.dk.

På den korte bane skal madfestivalen Smag Lokalt give gæsterne i uge 41 en unik madoplevelse, der har bund i egnsunikke produkter fra Destination Sjælland.

»På lang sigt håber vi, at Smag Lokalt vil skabe en masse netværk mellem lokale producenter og spisesteder, så den mentale afstand her lokalt bliver endnu kortere, og det bliver helt naturligt at bruge hinanden,« slutter Jens Müller.

Øverst: ZBC’s Kokke- og Tjenerskole på Valbyvej 69 i Slagelse Nordby. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.