Direkte fra mark til bod på Nytorv

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Hen over efteråret kan du smage og forsyne dig med lækkerier direkte fra marken og producenterne, når Smag Lokalt Fødevaremarked besøger en række byer i Destination Sjælland. Fødevaremarkedet kommer til Nytorv i Slagelse Midtby fredag den 25. september.

Sprøde grøntsager, saftigt kød, liflig vin, sød saft og meget andet – det er ingen hemmelighed, at Destination Sjælland fungerer som Danmarks kulinariske skatkammer, der leverer egnsunikke produkter til både detailhandlen og toprestauranter i hele landet. Sådan skriver Destination Sjælland i en pressemeddelelse.

Forsyn dig med sjællandske lækkerier på Nytorv

»Hen over efteråret kan man dog både smage og forsyne sig med lækkerier direkte fra marken og producenterne, når Smag Lokalt Fødevaremarked besøger en række byer i Destination Sjælland,« fortæller Jens Müller, der er direktør i Destination Sjælland, som står bag “Smag Lokalt”.

Smag Lokalt Fødevaremarked løber af stablen på Nytorv i Slagelse Midtby fredag den 25. september 2020 kl. 11.00-19.00.

Her kan de besøgende blandt meget andet forsyne sig med lokale lækkerier fra Isøre Is, Birthesminde og Dansk Tang, ligesom der er mulighed for at købe en let frokost eller bolsjer til den søde tand.

»På markederne er det ikke tilfældige gadesælgere, du møder. Her er det tværtimod producenterne selv, der står klar til en snak om produkterne og inspiration til udfoldelserne i køkkenet,« lover direktøren.

Vind en fødevarekurv med egnsunikke produkter

Når man besøger fødevaremarkedet, kan man samtidig deltage i en konkurrence om en stor fødevarekurv, der bugner af egnsunikke produkter fra netop Destination Sjælland.

Fødevaremarkedet er endnu et tiltag under paraplyen Smag Lokalt, der de seneste år blandt andet har stået bag en madfestival, hvor lokale spisesteder og producenter samarbejder om menuerne i uge 41. Forberedelserne til årets madfestival er i gang sideløbende med de kommende fødevaremarkeder.

På den korte bane skal aktiviteterne give gæster og besøgende en unik madoplevelse, der har bund i de mange egnsunikke produkter fra området.

»På lang sigt håber vi, at Smag Lokalt vil skabe en masse netværk mellem lokale producenter og spisesteder, så den mentale afstand her lokalt bliver endnu kortere, og det bliver helt naturligt at bruge hinanden,« slutter Jens Müller.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Destination Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.