Sommerferien bliver ekstra sjov for børn og unge

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – En lang række sommeraktiviteter skal gøre sommeren ekstra sjov for de 6-17-årige rundt om i hele Slagelse Kommune. Størstedelen af aktiviteterne er gratis, mens enkelte har deltagerbetaling.

En lang række sommeraktiviteter i Slagelse Kommune skal gøre sommeren ekstra sjov for børn og unge. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Over 2 millioner kroner i støtte til sommerferieaktiviteter

I år skal mange familier holde sommerferie i Danmark, og for at gøre den lidt sjovere har Slagelse Kommune planlagt en lang række sommeraktiviteter for børn og unge.

Børne- og Undervisningsministeriet har givet over 2 millioner kroner i støtte til sommerferieaktiviteter, som er fordelt ud i en lang række sommeraktiviteter for de 6- til 17-årige rundt om i hele kommunen.

Allerede nu er 83 forskellige aktiviteter planlagt som for eksempel naturdetektiver, wakeboard, musikalsk rejse, actiondag, Young Jumping Fitness, leg og lær med vikingerne, KreaBus og KreaCamp.

Museer, foreninger, ungdomsskole, biblioteker og musikskole er blandt de mange aktører, der har søgt om penge til at kunne tilbyde nogle helt særlige sommerferieaktiviteter for børn og unge i løbet af sommerferien.

Kreativiteten fejler bestemt ikke noget så både sommerbowling, keramikdrejning, kinesisk mad, tenniscamp, børnefest, bevægelseskulturkaravane og instrumentworkshop er blandt andet på programmet.

Stor opbakning fra aktørerne til at give børn en god sommer

»Vi er rigtig glade for at se så mange forskellige aktører har budt ind og planlagt aktiviteter, som skal gøre sommeren ekstra sjov for børn og unge. Coronatiden har betydet, at mange har stået udenfor sociale fællesskaber, da den normale hverdagsrytme med fritidstilbud, skole eller daginstitution har været brudt i større eller mindre grad,« siger formanden for Børne- og Ungeudvalget, Helle Blak (SF), og fortsætter:

»Ansøgningsfristen som aktørerne fik var med kort varsel af hensyn til vores tilbagemelding til ministeriet, så vi er i Børne- og Ungeudvalget mere imponeret over den store opbakning og kreativitet, der har været. Vi vil derfor gerne takke alle aktørerne for at være med til at give børn og unge i hele kommunen muligheden for at være med i nye fællesskaber i løbet af sommeren.«

Aktiviteter fordelt over boligområder, bymidter og landsbyer

Aktiviteterne spænder rigtig bredt og er fordelt ud over både boligområder, bymidter og landsbyer, så der er mulighed for, at alle kan deltage.

»Udover sommerferieaktiviteterne så giver det også en oplagt mulighed for at se, hvad blandt andet vores mange dygtige foreninger og kulturinstitutioner har at byde på og måske får nogen også smag for at blive en fast del af fællesskabet i foreningslivet,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (S).

Størstedelen af aktiviteterne er gratis, mens enkelte har deltagerbetaling. Kommunen tager dog forbehold for, at aktiviteterne kan gennemføres eller kan blive ændret ud fra sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer i den periode, hvor sommerferieaktiviteterne er planlagt at finde sted.

Eventuelle aflysninger eller ændringer vil fremgå på listen over sommerferieaktiviteter, som løbende vil blive opdateret.

Se sommerferieaktiviteterne på: slagelse.dk (listen opdateres løbende).

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.