Slagelse rykker positivt frem på erhvervsområdet

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Det er positivt for virksomhederne, medarbejderne og Slagelse Kommune, at vi ser denne udvikling. Et arbejde vi ønsker at understøtte og intensivere fra kommunens side, hvilket er en af årsagerne til, at vi hjemtager erhvervscentret …,« siger borgmester Knud Vincents (V).

I den årlige rapport over lokale erhvervspræstationer 2023, der netop er offentliggjort, rykker Slagelse Kommune op ad rangstigen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Forbedring på 16 pladser fra den tidligere placering

I den årlige rapport over lokale erhvervspræstationer 2023, der netop er offentliggjort, rykker Slagelse Kommune op ad rangstigen. Blandt de 94 kommuner, der er repræsenteret i rapporten, placerer Slagelse Kommune sig på en 54.-plads. Det er en forbedring på 16 pladser fra en tidligere placering som nr. 70 på listen.

»Det er positivt for virksomhederne, medarbejderne og Slagelse Kommune, at vi ser denne udvikling. Et arbejde vi ønsker at understøtte og intensivere fra kommunens side, hvilket er en af årsagerne til, at vi hjemtager erhvervscentret, hvorved vi kan sikre et større samspil mellem de forskellige Kommunale afdelinger og én indgang – til gavn for alle de virksomheder, der kontakter os,« siger borgmester Knud Vincents (V).

Slagelse Kommune placerer sig således i rapporten:

  • “Arbejdspladser, indkomst og produktivitet”, “Iværksætteri og vækstvirksomheder” og “Eksport”: nr. 54 (tidligere nr. 70).
  • “Arbejdspladser, indkomst og produktivitet”: nr. 33 (tidligere nr. 49).
  • “Iværksætter og vækstvirksomheder”: nr. 41 (tidligere nr. 60).
  • “Eksport”: nr. 76 (tidligere nr. 80).

Sammenligne præstationer på tværs af kommunerne

Lokale erhvervspræstationer 2023 er en årlig rapport, der rangerer alle danske kommuner på et samlet indeks over de lokale erhvervspræsentationer. Indekset bygger på 22 nøje udvalgte indikatorer, der giver et samlet overblik over udviklingen i erhvervsaktiviteten i kommunerne. Indekset giver således mulighed for at sammenligne præstationer på tværs af samtlige danske kommuner. Indikatorerne er baseret på de senest tilgængelige data fra Danmarks Statistik.

»For at sikre det videre samarbejde vil vi blandt andet have fokus på at udbyde de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger, og at vi som kommune understøtter med de tiltag, vi kan. Det skal vi sikre via et løbende samarbejde og en forventningsafstemning mellem alle involverede parter, der tæller uddannelsesinstitutioner, virksomhederne, foreninger og vores jobcenter,« siger Jane Dahl (K), der er formand for Erhverv, beskæftigelse og uddannelse.

Den nytiltrådte direktør for Erhverv, Ejendomme og Teknik, Jesper Schlüter, ser også rapporten som et fint afsæt for det fremadrettede arbejde med at fastholde eksisterende virksomheder, sikre deres udvidelsesmuligheder samt tiltrække nye erhvervsvirksomheder til Slagelse.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.