Skovsgaards Mølle og Bagerimuseum hædres med pris

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Skovsgaards Mølle og Bagerimuseum fik landdistriktsprisen, fordi de frivillige »har holdt liv i museet og bevist, at selv et lille museum kan være et stort aktiv.«

Skovsgaards Mølle og Bagerimuseum blev torsdag hædret med prisen Årets Landdistriktsindsats.

Men også Omø Traktorbus og Ørslev Lokalråd fik et klap på skulderen for deres indsats. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Møllen og bageriet på vej tilbage til fordoms storhed

Det blev Skovsgaards Mølle og Bagerimuseum som torsdag, blev afsløret som vinderen af prisen Årets Landdistriktsindsats 2020 – i daglig tale kaldt landdistriktsprisen.

Dermed blev det også Skovsgaard Mølle og Bagerimuseum, som blev hædret med en check på 10.000 kroner sammen med en indgraveret messingplade og et træ til udplantning.

Hovedkræfterne bag bagerimuseet har i mange år haft en idé om at istandsætte den gamle mølle og skabe et sammenhængende projekt med udstilling, en mølle, der maler mel til bagning i bageriet og en butik og café.

Nu er der pustet nyt liv i projektet, efter kulturministeren besøgte bageriet i efteråret og en anerkendt tegnestue er gået i gang med at kigge på et projekt for, hvordan den gamle mølle og bageri igen kan komme tilbage til fordoms storhed.

»Det har ikke været et nemt valg, men de frivillige bag bagerimuseet får prisen som en anerkendelse af deres store arbejde over flere år,« siger medlem af prisens dommerkomite og næstformand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Anne Bjergvang (S) og fortsætter:

»De har holdt liv i museet og bevist, at selv et lille museum kan være et stort aktiv for hele Slagelse Kommune. Det arbejde og den store indsats, der ligger bag den præstation, vil vi gerne anerkende og hylde.«

Dommerkomiteen lagde også vægt på at vinderprojektet spiller ind i oplevelsesøkonomien.

»Det er et projekt, som bygger på en stor indsats fra de frivillige ildsjæle samtidig med, at de også er lykkedes med at få Kulturministeriet og en tegnestue tilknyttet,« siger medlem af prisens dommerkomite og medlem af Miljø-, Plan-, og Landdistriktsudvalget Pernille Ivalo Frandsen (V) og fortsætter:

»Det betyder, at projektet også hviler på et fagligt og æstetisk fundament og dermed har potentialet til at blive en afgørende brik i fremtidens turisme i Slagelse Kommune.«

Omø Traktorbus og Lokalrådet for Ørslev fik også pris

Normalt bliver vinderen af prisen afsløret i forbindelse med den årlige landdistriktskonference. Men på grund af corona var den aflyst sidste år, og derfor prisen afsløret ved en virtuel sammenkomst torsdag eftermiddag.

Her blev det også afsløret, at de to øvrige nominerede til prisen – Omø Traktorbus og de frivillige chauffører samt Lokalrådet for Ørslev og omegn – helt ekstraordinært også får et skulderklap for deres store arbejde. Begge blev hædret med en check på 2.000 kroner.

Dommerkomiteen har valgt helt ekstraordinært også at hylde de to sidste projekter, fordi det i et år med corona-restriktioner har været et svært år at lave fællesskabsbaserede projekter.

Derfor vil dommerkomiteen gerne anerkende de frivillige ildsjæle som på trods af alle restriktionerne har gjort en indsats for deres lokalsamfund.

Fakta om Årets Landdistriktsindsats i Slagelse Kommune

Årets Landdistriktsindsats uddeles en gang om året og består af 10.000 kroner, en indgraveret messingplade og et træ til udplantning.

For at blive modtaget til prisen skal projektet/indsatsen:

  • Være foregået uden for Korsør, Skælskør eller Slagelse
  • Være gennemført af en gruppe på minimum to eller flere
  • Afspejle viljen og evnen til at forbedre vilkårene i landdistrikterne
  • Virke som inspiration og fremstå som eksempel til efterfølgelse i andre sammenhænge i kommunen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.