Region Sjælland fokuserer på plejehjemsbeboere

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Læsetid: 3 min.

Zand.News – Aktuelt modtager Region Sjælland færre vacciner end forventet. Samtidig er der en øget smitte på plejecentrene. Derfor er der ingen vaccinationstider for borgere, der selv skal bestille tid.

Region Sjælland modtager i denne uge halvt så mange vacciner som forventet. Derfor går vaccinerne i denne uge til beboere på plejecentre, der skal vaccineres 2. gang. Det skriver regionen i en meddelelse.

Vigtigt at få færdigvaccineret på plejecentrene

Ligesom de øvrige regioner modtager Region Sjælland i denne uge færre vacciner, end der i første omgang var stillet i udsigt. Kun cirka halvdelen af det forventede antal vacciner bliver leveret i denne uge. Vaccinerne vil blive brugt til blandt andet at færdigvaccinere på plejecentrene i regionen.

»Aktuelt ser vi en øget smitte på vores plejecentre. Derfor er det vigtigt, at vi får færdigvaccineret denne gruppe af borgere. Det har de krav på, og det er samtidig den bedste måde, vi kan gøre brug af det reducerede antal vacciner, vi får leveret her og nu,« siger Søren W. Rasmussen, der er vaccinationsansvarlig læge i Region Sjælland.

På baggrund af de ændrede leveringer har Region Sjælland i samarbejde med kommunerne foretaget en hurtig tilpasning af planlægningen. Det betyder lige nu og her, at de +65-årige, der modtager hjælp og pleje i eget hjem, og som mangler at blive vaccineret, må afvente, at der leveres flere vacciner.

Situationen er ude af Region Sjællands hænder

»Vi er kommet godt fra land med at vaccinere på plejecentrene samt frontpersonalet i kritiske funktioner, og vi var også godt i gang med næste gruppe af borgere,« siger Trine Holgersen, der er direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, og fortsætter:

»Nu må vi så justere planerne, og det, kan jeg godt forstå, kan være frustrerende. Men det er ude af vores hænder, og jeg ser frem til, at vi igen modtager flere vacciner, så vi kan få vaccineret borgerne hurtigst muligt. Vi står klar.«

Regionen modtager i dag 4.680 vaccinedoser, som er halvdelen af det forventede. Lidt over 5.500 beboere på plejecentrene har indtil videre fået første stik, og knap 1.400 af dem har fået andet stik og er dermed færdigvaccineret.

Der er lige nu ikke nogen vaccinationstider at få for borgere, der selv skal bestille tid, men der åbnes løbende for tider, når regionen igen får leveret vacciner.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Evan Fotograf / Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.