Mødrehjælpen giver udsatte børn en god sommer

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »I vores by er der desværre også børnefamilier, hvor pengene ikke rækker til sommerferieoplevelser. For de familier er feriehjælpen en uundværlig håndsrækning, som gør, at børnene kan få nogle gode sommerminder og have noget at fortælle kammeraterne om, når de er tilbage i skolen igen,« lyder det fra Mødrehjælpens lokalforening i Slagelse.

Mødrehjælpen uddeler igen i år Feriehjælp til økonomisk og socialt udsatte børnefamilier. Udover en økonomisk håndsrækning til familierne tilbyder Mødrehjælpens lokalforeninger et stort udvalg af aktiviteter for børn og voksne rundt omkring i det danske sommerland. Det oplyser Mødrehjælpen i en pressemeddelelse.

Fælles oplevelser for mange udsatte familier

Det er Mødrehjælpens lokale ildsjæle, der bidrager til, at familierne kan få gode, fælles oplevelser. I landets mange lokalforeninger tilbydes der i år historisk mange aktiviteter for de udsatte familier.

»I vores by er der desværre også børnefamilier, hvor pengene ikke rækker til sommerferieoplevelser. For de familier er feriehjælpen en uundværlig håndsrækning, som gør, at børnene kan få nogle gode sommerminder og have noget at fortælle kammeraterne om, når de er tilbage i skolen igen,« siger Helle Dalsgaard, der er formand for Mødrehjælpens lokalforening i Slagelse, og fortsætter:

»Vores lokalforening tilbyder mange forskellige gratis og billige aktiviteter hen over sommeren til de børnefamilier, der står i en svær situation. Det er altid en fornøjelse at se og møde familierne, som kan komme hos os og få gode fælles oplevelser. Oplevelserne er med til at ryste familierne sammen og ikke mindst med til at udvide familiernes lokale netværk.«

Der er større behov for feriehjælp end tidligere

Mødrehjælpens Feriehjælp har været åben for ansøgning siden 10. maj 2022, og desværre tegner der sig allerede nu et billede af, at endnu flere familier end tidligere har brug for hjælpen.

For en stor del af de forældre, der søger Mødrehjælpens Feriehjælp gælder det, at de ikke har et netværk at trække på, når pengene er små eller ved højtider og sommerferier. Derfor er de mange aktiviteter, som Mødrehjælpens lokalforeninger tilbyder, en kæmpe støtte for familierne, lyder det fra Ninna Thomsen, der er direktør for Mødrehjælpen.

Du kan være med til at give udsatte børnefamilier gode sommerminder ved at støtte Mødrehjælpens Feriehjælp. Send SOLSKIN til 1272 og støt med 150 kroner på SMS. Giv et valgfrit bidrag på MobilePay 30402. Eller lav en bankoverførsel til konto: 5301-0266276.

»Det glæder mig helt utroligt at se det store stykke arbejde, som de mange fantastiske ildsjæle rundt omkring i Mødrehjælpens lokalforeninger gør. Jeg håber, at rigtig mange familier også i år vil få stor glæde af lokalforeningernes aktiviteter,« forklarer Ninna Thomsen.

Igen i år håber Mødrehjælpen på opbakning fra danskerne, så børn i udsatte familier kan få en god sommerferie.

»For at kunne hjælpe alle de ansøgere, som bliver godkendt til Mødrehjælpens Feriehjælp, har vi brug for danskernes opbakning. Der er desværre en trist stigning i antallet af børnefamilier, der har brug for vores hjælp i år, og derfor gør hver en krone, der bliver indsamlet til feriehjælpen, en stor forskel for familierne,« fortæller direktøren.

Feriehjælpen består af et mindre økonomisk tilskud

Mødrehjælpens Feriehjælp består af et økonomisk tilskud på 350 kroner pr. barn i familien, der er under 18 år og et tilbud om gratis sommerferieoplevelser i vores mange lokalforeninger landet over.

Se de mange tilbud om sommerferieaktiviteter her: https://moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/viden-ograad/sommerferie-billige-og-gratis-oplevelser-raadgivning/

Øverst: Genrefoto. (Foto: izumikobayashi / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.