Mangel på retssikkerhed: Borgere stifter støtteforening

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Antallet af klager over blandt andet Center for Børn og Unge i Slagelse Kommune stiger. Retssikkerheden skal opretholdes og styrkes. Derfor inviterer en række borgere til stiftende generalforsamling i Støtteforeningen for Slagelse Kommune.

Har Slagelse Kommune brug for hjælp til bedre sagsbehandling, dygtigere ledelse og mere ordentlighed?

Ja, lyder svaret fra en gruppe borgere, der nu inviterer til generalforsamling lørdag den 19. september 2020 kl. 11:00-12:00 på Slagelse Bibliotek for at stifte Støtteforeningen for Slagelse Kommune. Det oplyser initiativtageren i en presseskrivelse.

Klagerne er næsten er fordoblet på børne- og ungeområdet

»Vi betvivler ikke at der sker rigtig meget godt i vores kommune. Og heldigvis for det,« siger en af initiativtagerne, Annette Schøt, og fortsætter:

»Samtidig viser tal fra kommunen, at antallet af klager næsten er fordoblet på børne- og ungeområdet på bare et år fra 2018 til 2019 med hele 80 procent. Det vidner om at der stadig er meget at tage fat på, og det er dét som støtteforeningen vil bidrage med.«

Læs også: Flere klager til borgerrådgiveren over Børn og Unge.

Ifølge Annette Schøt er støtteforeningen partipolitisk uafhængig. Den eneste foreslåede holdning for støtteforeningen, der vil blive fremlagt på generalforsamlingen, er at retssikkerheden skal opretholdes og styrkes. Det gælder særligt på børne- og ungeområdet.

En af de andre initiativtagere, Dorte Jensen, fastslår at det både handler om materiel retssikkerhed og processuel retssikkerhed:

»Vores interesse ligger altså alene i opretholdelsen af retssikkerheden, uanset om udfaldet er til fordel eller har konsekvens for forældrene,« understreger Dorte Jensen.

Foreningens arbejde bliver opdelt i to forskellige ben

Det ene ben er aktionsgruppen, hvor frivillige vil bidrage med deres tid til at sikre omsorg for de familier, der har brug for hjælp i forbindelse med sagsbehandlingen i kommunen.

Det kan for eksempel være med som bisidder for forældrene, når de skal til møde med kommunen. På den måde får man et par ekstra øjne og ører.

Læs også: Enhedslisten spørger ind til tvangsbortadoptioner.

Det andet ben består af frivillige, der brænder for at løfte Støtteforeningens ønske om bedre retssikkerhed til familierne ind i den offentlige debat.

Der tales om bedre retssikkerhed for alle parter i familien, hvad enten det er forældrene, børnene eller andre. Foreningen vil desuden, opfordret eller ej, indgive høringssvar til relevante høringer i kommunen.

Dog vil foreningen aldrig gå ind i sager, hvor der er tale om sigtelse fra politiet – for eksempel i sager om vold eller misbrug.

Generalforsamlingen finder sted den lørdag 19. september 2020 kl. 11:00 på Slagelse Bibliotek. Det sker under hensyn til COVID-19. Folk opfordres til på forhånd at tilmelde sig ved at skrive til Annette Schøt på annettenielsen1955@hotmail.com.

Øverst: Genrefoto. (Illustration: Archv / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.