Landmand vil være borgmester i stedet for borgmesteren

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Knud Vincents vil være Venstres borgmesterkandidat til byrådsvalget i 2021. Slagelse trænger til en »en borgmester, der ser ud over egen næse,« skriver den tidligere Venstre-borgmester, som vil være “vingman”.

Landmand samt byrådsmedlem og gruppeformand Knud Vincents (V) har besluttet, at han vil gå efter borgmesterposten i Slagelse Kommune ved byrådsvalget i 2021.

Det sker efter »mange opfordringer og store overvejelser,« skriver han på Facebook. Aktuelt er John Dyrby Paulsen (S) borgmester.

Beslutningen kræver officiel opbakning fra Venstres medlemmer i Slagelse Kommune, og det skal afgøres på Venstres opstillingsmøde den 5. december 2019.

Den tidligere Venstreborgmester vil være “wingman”

Byrådsmedlem, folketingsmedlem og tidligere borgmester Stén Knuth (V) bakker op om Knud Vincents’ beslutning om at blive borgmesterkandidat.

»Jeg synes, at Knud Vincents er den absolutte bedste kandidat, vi i Venstre Slagelse har. Jeg vil gøre alt for at hjælpe ham. Alt. For Slagelse kommune trænger i den grad til at få en borgmester, der er ordentligt, der vil kommunerne det bedste, der vil medarbejderne det bedste. En borgmester, der ser ud over egen næse, og hvad, der lige skal sikre, at man også kan blive valgt næste gang,« skriver Stén Knuth på Facebook og fortsætter:

»Knud og jeg har arbejdet sammen i mere end 10 år, og vi kender hinanden ud og ind, og jeg vil hjælpe ham, Venstre, byrådet og Slagelse kommune for at komme tilbage på sporet for udvikling og initiativer, der kan bringe Slagelse i den position, vores potentiale tilsiger os.«

Dog agter Stén Knuth ikke at forlade byrådet, men vil være Knud Vincents’ “wingman”.

»Jeg stiller op til byrådet næste gang, og det bliver som “wingman” til den bedste borgmesterkandidat, vi i Venstre Slagelse har, nemlig Knud Vincents,« slutter Stén Knuth.

»Jeg er leder, og jeg tør tage fat og vise retningen«

Knud Vincents er klar til at sætte sig for bordenden, og borgmesterkandidaturet medfører, at han blandt andet stopper som lokalformand og medlem af Venstres forretningsudvalg.

»Jeg har haft mange overvejelser. Jeg er et meget ærligt menneske, og egentlig er jeg et organisationsmenneske, så jeg har aldrig tænkt, at jeg skulle forsøge at blive borgmester. På den anden side er jeg også leder, og jeg tør tage fat og vise retningen. Uanset hvor jeg er, så sætter jeg mig for bordenden,« siger Knud Vincents til Sjællandske.

Bormesterkandidaturet medfører, at han stopper som formand lokalt og frasiger sig samtlige landspolitiske poster. Han er blandt andet medlem af Venstres forretningsudvalg.

Dermed er valgkampen for byrådsvalget i 2021 så småt sat i gang.

Øverst: Knud Vincents (V) (arkivfoto). (Foto: Slagelse Kommune). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.