Kunst og Kirker bliver til en forening

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Den store succes med at udstille kunst i kirkerne i hele Slagelse Provsti fører til, at Kunst og Kirker bliver en selvstændig forening. Det næste arrangement er den 7. og 8. november med åbning i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby fredag den 6. november.

De seneste år har arrangementet Kunst og Kirker haft stor succes med at udstille kunst i kirkerne i Slagelse Provsti, hvor omkring 6.000 gæster besøgte kirkerne i 2019.

Det skriver Destination Sjælland i en pressemeddelelse.

Foreningen skal fremtidssikre Kunst og Kirker

Hidtil har det været Slagelse Turistforening, der har stået bag Kunst og Kirker, men på en netop overstået generalforsamling har ildsjælene stiftet en forening, der fremover tager hånd om Kunst og Kirker.

»Vi vil gerne fremtidssikre Kunst og Kirker, derfor har vi stiftet en forening, der skal stå for driften fremadrettet,« fortæller Per Thuesen, der er blevet formand for “Kunst og kirker”.

Næstformand blev Estrid Maria Eriksen, mens Michael Olsen er kasserer og Branka Lugonja er bestyrelsesmedlem sammen med en repræsentant fra Slagelse Provsti.

Kunst og Kirker ønsker økonomisk uafhængighed

I de første år har Kunst og Kirker været afhængige af sponsorater og tilskud fra Slagelse Kommune, Slagelse Turistforening og fonde med videre.

Stiftelsen af den nye forening er første skridt på vej mod at blive økonomisk uafhængig og dermed stå på egne ben i fremtiden.

»Vi er og har været vældigt glade for den opbakning, vi har fået fra sponsorer, kommunen og fonde indtil nu. Det er livsnødvendigt for os, men på den lange bane vil det være nødvendigt selv at have de nødvendige økonomiske midler til udvikling og uforudsete udgifter,« forklarer den nyvalgte formand og uddyber:

»Fremover skal de udstillende kunstnere donere en procentdel af det salg, de har i forbindelse med udstillingen Kunst og Kirker. Det sikrer foreningen en indtjening, der skal være med til at gøre Kunst og Kirker endnu bedre i fremtiden.«

Næste gang er kun danske professionelle kunstnere

Selv om COVID-19 har drillet en smule i løbet af foråret, så bliver Kunst og Kirker afviklet i 2020, hvor arrangementet løber af stablen den 7. og 8. november 2020 med åbning i Sct. Mikkels Kirke fredag den 6. november.

I år deltager 15 kirker, hvor Boeslunde, Lundforlund og Havrebjerg Valgmenighed er de nyeste tilføjelser.

»På grund af forårets begivenheder med corona-epidemi har vi besluttet, at det kun er danske professionelle kunstnere, som udstiller ved Kunst og Kirker i 2020,« fortæller Per Thuesen og fortsætter:

»Estrid og Branka, der står for udvælgelsen af kunstnerne, har arbejdet meget ihærdigt med at få tilvejebragt professionelle kunstnere til udstillingen. De har allerede sikret, at vi igen i år får en udstilling af virkelig høj kvalitet.«

Følg med på: kunstogkirker.dk.

Læs også: Over 30 kunstnere fra ind- og udland udstiller i 15 kirker (marts 2019).

Læs også: Stor interesse for Kunst og Kirker (september 2019).

Læs også: 29 kunstnere udstiller deres kunst i 14 kirker (oktober 2019).

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Destination Sjælland (VisitVestsjælland) / Kunst og Kirke). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.