Stor interesse for Kunst og Kirker

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Sidste år lagde 3.000 besøgende vejen forbi, da Kunst og Kirker inviterede til kunstudstillinger i en række by- og landsbykirker i kommunen. I år afvikles Kunst og Kirker den 9. og 10. november.

Sidste år lagde 3.000 besøgende vejen forbi, da Kunst og Kirker for første gang inviterede indenfor til kunstudstillinger i en række by- og landsbykirker i Slagelse Kommune. Det skriver VisitVestsjælland.

Aftale med busmuseum om at køre forskellige ruter

Forberedelserne til 2019-udgaven er godt i gang. Slagelse Turistforening, der står bag Kunst og Kirker, kan glæde sig over stor lokal opbakning fra både erhvervslivet og Slagelse Kommune.

Læs også: Over 30 kunstnere fra ind- og udland udstiller i 15 kirker.

Kunst og Kirker har blandt andet modtaget støtte fra Landudvikling Slagelse. Penge som allerede er øremærket.

»Vi har i år lavet aftale med Danmarks Busmuseum, der hele weekenden vil køre forskellige ruter fra Slagelse Station ud til kirkerne og retur,« forklarer Per Thuesen, der er formand for Slagelse Turistforening.

Kunstinteresserede kan tage en bus fra København

Det er dog ikke kun lokalt, for kunstinteresserede gæster kan tage bussen fra København, når der er Kunst og Kirker den 9. og 10. november 2019.

»I samarbejde med Egon’s har vi også lavet bustransport fra København, så vi forhåbentlig nemmere kan lokke københavnere herud og opleve fantastisk kunst,« fortæller Per Thuesen og fortsætter:

»Egon’s sælger billetter til turen på deres hjemmeside og stiller alle de busser til rådighed, der er brug for i løbet af de to dage.«

På turen fra København til Slagelse Station sørger turistforeningen desuden for lokale guides, der kan fortælle lidt om området og arrangementet, så gæsterne er klædt på til kunst-rundturen.

De mange frivillig er hjørnestenen i Kunst og Kirker

Kunst og Kirker arbejder med et budget på omkring 120.000 kroner, hvor fordelagtige samarbejder med blandt andre Slagelse Vinkompagni, Business Slagelse og Jannerup er med at understøtte arrangementet, ligesom Sct. Michaels Nat også har støttet økonomisk.

»Og så må vi endelig ikke glemme de frivillige i områdets menighedsråd, der leverer en kæmpe arbejdsindsats op til, under og efter arrangementet. Uden dem kunne det slet ikke lade sig gøre at afvikle Kunst og Kirker,« fastslår Estrid Maria Eriksen, der er med i arbejdsgruppen sammen med Branka Lugonja og Per Thuesen.

Læs mere på: kunstogkirker.dk.

Kunst og Kirker afvikles i weekenden den 9. og 10. november 2019, hvor en række professionelle kunstnere fra ind- og udland udstiller i forskellige kirker i Slagelse Kommune.

Øverst: Genrefoto. (Foto: VisitVestsjælland // Kunst og Kirke). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.