Kun i et stærkt fællesskab er der plads til forskellighed

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

»I et stærkt samfund gælder der lov, orden og tryghed for alle borgere,« siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Han og Slagelse-byrådsmedlem Helle Blak (SF) mødes i en duel om parallelsamfund på Skælskør Bibliotek tirsdag den 17. april kl. 19:00.

“Ét Danmark uden parallelsamfund – Ingen ghettoer i 2030,” er regeringens ambition, og det bliver også omdrejningspunktet på Skælskør Bibliotek.

»Det er en trussel mod vores moderne samfund, når frihed, demokrati, ligestilling og tolerance ikke accepteres som grundlæggende værdier, og når rettigheder og pligter ikke følges ad. Det hæmmer børn og unges muligheder, når de vokser op uden at lære ordentligt dansk,« skriver Det Konservative Folkeparti i Slagelse.

»Problemerne er til at få øje på. Børn, unge og voksne, som bor og lever deres liv i Danmark. Men som reelt er uden kontakt til danskere og det danske samfund,« fortsætter den konservative vælgerforening i sin pressemeddelelse.

»Vi skal have en fællesskabsfølelse. En følelse af at være sammen om vores land, historie, demokrati, værdier og sprog. Selvfølgelig må man tro på, hvad man vil og dyrke sit ophav og sin families historie. Men kun i et stærkt fællesskab er der plads til forskellighed,« tilføjer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og fortsætter:

»Vi vil også forhindre kriminelle i at bosætte sig i et udsat boligområde, og så vil vi tilføre mere politi og rykke dem helt ud til problemerne med mobile stationer. I et stærkt samfund gælder der lov, orden og tryghed for alle borgere – alle steder.«

På virksomheder landet over fungerer det daglige samarbejde gnidningsløst kollega til kollega. Mange indvandrere deltager aktivt i den lokale sportsklub, vores mange foreninger og det danske samfund i øvrigt. Det skal de blive ved med. Men der er for mange, der ikke deltager aktivt.

Spørgsmålet er hvordan man kan løse disse problemer. Det har de kombattanter Søren Pape Poulsen (K) og Helle Blak (SF) nogle bud på. Så mød frem, spørg panelet og vær en del af debatten. Alle er velkomne, lyder det fra vælgerforeningerne.

Find arrangementet her: Søren Pape og Helle Blak i duel om parallelsamfund


Foto: Slagelse Kommune og Det Konservative Folkeparti

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.