Julegudstjenester frarådes af biskopperne

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Provsteforeningen, Præsteforeningen, Menighedsrådsforeningen og biskopperne anbefaler, at der ikke afholdes gudstjenester juleaftensdag og i resten af julen frem til søndag den 3. januar.

Efter nye anbefalinger fra sundhedsmyndighederne anbefales det, at man ikke holder julegudstjenester. Kirkerne kan holdes åbne, og der kan gennemføres korte andagter.

Det skriver Roskilde Stift i en pressemeddelelse onsdag aften. Pressemeddelelsen er fra Provsteforeningen, Præsteforeningen, Landsforeningen af Menighedsråd og biskopperne

Vanskeligt at gennemføre julegudstjenester

På grund af en mutation fra England er der sidst på eftermiddagen kommet nye anbefalinger fra sundhedsstyrelsen vedrørende afholdelse af gudstjenester.

»Folkekirken har løbende forholdt sig til de retningslinjer, som er meldt ud fra Kirkeministeriet på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Da vi først få timer før juleaften har modtaget retningslinjerne, vurderer vi, at det vil være vanskeligt at gennemføre julegudstjenesterne,« står det i meddelelsen, som fortsætter:

»Julen er en kirkelig højtid. Gudstjenesten er for mange et omdrejningspunkt for selve juleaften, og i mange familier et holdepunkt og en vigtig påmindelse om julebudskabet. I Folkekirken har vi glædet os og forberedt os på at afholde julegudstjenesterne på forsvarlig vis med baggrund i myndighedernes anbefalinger.«

Anbefaler aflysning af gudstjenester til 3. januar

Provsteforeningen, Præsteforeningen, Landsforeningen af Menighedsråd og biskopperne anbefaler derfor, at der ikke afholdes gudstjenester juleaftensdag og i resten af julen frem til Helligtrekongers søndag den 3. januar.

Beslutningen om aflysning af gudstjenester i de enkelte kirker træffes i enighed mellem menighedsrådsformanden og den præst, der har gudstjenesten.

Det vil stadig være muligt at holde udendørs gudstjenester, drive-in samt virtuelle gudstjenester, og det anbefales, at kirkerne holder kirkerummene åbne for personlig andagt. Desuden vil der fortsat være mulighed for afholdelse af kirkelige handlinger.

Slagelse.News forventer, at de fleste kirker, traditionen tro, følger biskoppelige anbefalinger, og der er allerede meldinger om flere lukkede kirker, herunder Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby.

Som følge af den skærpede smittesituation – og efter henstilling fra biskopperne og aftale med præsterne – aflyses alle…

Slået op af Sct. Mikkels KirkeOnsdag den 23. december 2020

Øverst: Årets juletræ i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby. (Foto: Privatfoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.