Hvem har fortjent 10.000 kroner?

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Slagelse.News – Handicaprådet har besluttet, at der ikke skal være et konkret tema for prisen i år. Derfor kan et bredt spekter af initiativer komme i betragtning til årets pris. Det vigtigste er, at det har gjort en forskel for mennesker med handicap.

Kender du en, som gør noget særligt for mennesker med handicap, så er der nu mulighed for at indstille kandidater til årets handicap-pris. Prisen er på 10.000 kroner, og i år kan alle initiativer, som gavner mennesker med handicap, indstilles. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Gøre en forskel for mennesker med handicap

Normalt sætter handicapprisen fokus på et tema, når Handicaprådet en gang om året uddeler prisen til en privatperson, forening eller en virksomhed, som har gjort en forskel for mennesker med handicap. Sådan bliver det ikke år. Handicaprådet har besluttet, at der ikke skal være et konkret tema for prisen i år. Derfor kan et bredt spekter af initiativer komme i betragtning til årets pris. Det vigtigste er, at det har gjort en forskel for mennesker med handicap.

»Der er mange måder, at man kan gøre en forskel for mennesker med handicap. Derfor vil vi gerne åbne op, så alle initiativer, som er med til at løfte livskvaliteten for mennesker med handicap, kan komme i betragtning til prisen. Vi håber, at det kan brede udvalget af indstillede ud og på den måde sikre, at flere kan komme i betragtning til prisen,« siger Ole J. Andersen, der er formand for handicaprådet.

Sidste år var fællesskaber tema for handicapprisen

Prisen er blevet uddelt siden 2009 og er på 10.000 kroner. Den uddeles en gang om året af Handicaprådet. Sidste år var temaet fællesskaber, og her var det Sørbymagle Idrætsforening, som fik prisen for deres arbejde med at gøre plads til handicappede i idrætsklubben. Selv om der ikke er et tema i år, så opfordrer Handicaprådet alle, som kender en, de mener kunne være værdig til prisen, til at komme med en indstilling, hvis de har kendskab til en forening, virksomhed eller privatperson, som har gjort sig fortjent til prisen.

Læs også: Sørbymagle Idrætsforening får handicappris.

»Vi tror, at der er mange derude, som gør en indsats for mennesker med handicap, men som ikke er opmærksom på prisen. De initiativer vil vi gerne have frem i lyset, og derfor håber vi også, at det bliver lettere for arbejdsgivere, foreninger og privatperson at komme med bud på, hvem der fortjener at blive hyldet i år,« siger Jørgen Andersen (S), der er næstformand i Handicaprådet.

Interesserede kan indstille kandidater årets handicappris frem til 1. november 2023 ved at sende en mail med en kort begrundelse for nomineringen og gerne et billede af den eller de nominerede. Mailen skal sendes til udviklingskonsulent Anders Jensen, Slagelse Kommune, på andje@slagelse.dk

Øverst: Sørbymagle Idrætsforening fik handicapprisen for 2022. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/pn2w