Gardehusarregimentet kommer hjem fra Estland

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Danske soldater, herunder Gardehusarregimentet fra Slagelse, kommer hjem efter et år i Baltikum.

Det danske bidrag på cirka 200 soldater til NATO’s fremskudte styrke i Baltikum (eFP) vender i de kommende dage og uger hjem, efter at have løst opgaven i Estland som del af en britisk kampgruppe siden januar 2018. Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Gardehusarregimentet bidrog med Panserinfanterikompagni

eFP står for enhanced Forward Presence. Med bidraget har Danmark været med til at demonstrere sammenholdet i NATO og samtidig forsikre den estiske civilbefolkning om, at NATO har viljen og evnen til at forsvare landet, der grænser op til Rusland.

Hovedbidraget har bestået af et panserinfanterikompagni fra Gardehusarregimentet, der blandt andet holder til i Slagelse By, et logistikelement, et støtteelement (NSE), en militærpolitistation samt et stabsbidrag på ni officerer og befalingsmænd.

Tiden i Estland er blevet udnyttet til træning og uddannelse i det udfordrende estiske øvelsesterræn, der også har givet soldaterne mulighed for at træne under barske vinterforhold.

Grupper, delinger og kompagni blev til samarbejdede enheder

Soldaterne har været udsendt i et halvt år ad gangen med base i byen Tapa. Det har givet mulighed for at gennemføre øvelser af længere varighed og med høj intensitet.

Grupper, delinger og kompagni er blevet til samarbejdede enheder, som de hjemvendende soldater fortæller i videoen nedenfor.

Artiklen fortsætter under videoen.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er i Roskilde Lufthavn og tager imod, når hovedparten af soldaterne lørdag eftermiddag vender hjem.

Belgiske soldater overtager fredag ansvaret for eFP i Estland for det kommende år, hvorefter det er planen at Danmark atter bidrager i 2020. Indtil da vil det danske bidrag bestå af tre stabsofficerer.

Læs også: Forsvarsministeren sendte soldater af sted fra Korsør.

(Genrefoto: luamduan / iStock).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.