40 politikontroller ved skolerne i politikredsen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Omkring 800 bilister blev kontrolleret af politiet i et forsøg på at skabe trygge skoleveje, og her fandt politiet blandt andet en mor, som kørte rundt med børn uden sikkerhedsseler.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i uge 2 stået klar ved mere end 40 kontroller ved områdets skoler i de tidlige morgentimer som et led i en landsdækkende kampagne for at skabe trygge skoleveje.

800 køretøjer blev kontrolleret, og 3.500 blev målt

»Ved indsatsen er op mod 800 køretøjer blevet kontrolleret og mere end 3.500 trafikanter er målt via politiets automatiske trafikkontrol på skoleveje. Heraf er flere blevet sigtet for at køre for hurtigt, uden sikkerhedssele eller med forkert brug af tågelygter. I et enkelt tilfælde valgte en mor at køre med to børn i bilen, der ikke var spændt fast,« fortæller politiinspektør Tom Trude.

Derudover har en del elever fået påtaler for ikke at have tilstrækkeligt lys på deres cykel, og flere steder var problemet så stort, at skolen nu har valgt at følge op med ekstra information.

Kampagnen er samtidig en mulighed for at få en snak med politiet. Her har politiet for eksempel hjulpet forældre i spørgsmål om parkering, korrekt lygteføring eller børns cykellygter.

Politiet har endvidere talt med både elever og forældre om, hvad man selv kan gøre, for at færdes mere sikkert i trafikken til og fra skole.

Tjekker alt fra biler og hastighed til cykler og lygter

Ved den landsdækkende skolekontrol ser politiet blandt andet på, om der bliver kørt for hurtigt, om skilte bliver respekteret, om der er korrekt lys på bilen og om både børn og voksne er korrekt spændt fast.

Herudover tjekker politiet cykler og knallerter, og ser blandt andet på køretøjernes stand, deres lygter og knallertkøreres brug af hjelm.

(Arkivfoto: Rigspolitiet).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.