Flere unge får klamydia i Slagelse Kommune

Opdateret den

Læsetid: 2 min.

Der blev fundet 34.132 tilfælde af klamydia blandt unge i hele Danmark i 2016, og i Slagelse Kommune var der 27 tilfælde af klamydia pr. 1000 unge mellem 15 og 29 år. Der er tale om en stigning fra 23,2 til 27 tilfælde pr. 1000 unge på blot fire år i vores kommune.

Ishøj Kommune ligger med sine 14, 4 tilfælde pr. 1000 unge i bunden med færreste tilfælde af klamydia. Men “incidensen af klamydiatilfælde i hver kommune skal tolkes med forsigtighed og kan ikke sammenlignes fra kommune til kommune,” oplyser Statens Serum Institut i en rapport.

8 ud af 10 tilfælde af klamydia bliver fundet blandt unge mellem 15 og 29, men der er kun tale om registrerede klamydiatilfælde, pointerer Statens Serum Institut. Derfor behøver et højt tal på 27 som i Slagelse Kommune ikke at være dårligt. Det kan for eksempel betyde, at flere borgere bliver undersøgt.

Landsgennemsnittet for unge i mellem 15 og 29 år er 26 tilfælde pr. 1000 personer, og det betyder, at Slagelse Kommune ikke er en højdespringer. Det ændrer ikke på, at klamydia er mere alvorligt end sit rygte.

De fleste tilfælde af klamydia optræder uden symptomer, men ubehandlet klamydia kan medføre:

  • Nedsat fertilitet og ufrivillig barnløshed
  • Graviditet uden for livmoderen
  • Kroniske underlivssmerter hos kvinder
  • Betændelse i bitestikler blandt mænd

Klamydia kan forebygges ved brug af kondom, samt ved at blive testet, især ved risikoadfærd eller skift af partner.

Fortæl din mening:

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *